Nieuws

Dakloze Rolls-Royce Wraith bevestigd

Dakloze Rolls-Royce Wraith bevestigd

De CEO van Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, heeft bevestigd dat er een cabrioversie van de Wraith in het vat zit. Tevens wees de Duitser de geruchten over de komst van een SUV definitief naar het rijk der fabelen.

Tijdens de nationale introductie van de Rolls-Royce Wraith in het Verenigd Koninkrijk liet Müller-Ötvös tegen het Britse Autocar ontvallen dat we zeker een dakloze versie van de Wraith kunnen verwachten. ‘Het design van de Wraith leent zich uitstekend voor een convertible, en ik denk dat dat de volgende Rolls wordt.´ Op de vraag of er ook een SUV als concurrent voor de Bentley EXP 9 F en Lamborghini Urus komt was de Duitser zeer resoluut: ‘Absoluut niet!´

Bespoke krijgt voorrang
De Wraith Convertible laat nog wel even op zich wachten. Rolls-Royce wil eerst de bestellingen binnen het beroemde Bespoke-personalisatieprogramma grotendeels afleveren. Volgens het luxe-merk kiest 99% van haar klanten voor dit maatwerkprogramma, dus je kunt zelf al wel raden hoeveel tijd hierin gaat zitten. Zeker bij een ambachtelijk merk als Rolls-Royce.

Nieuwe Phantom
Hoewel geen prioriteit, maar waar Rolls-Royce al wel serieus haar gedachten over laat gaan, is de nieuwe Phantom. Over drie jaar vanaf nu willen we deze voorstellen liet Müller-Ötvös weten. Opvallend is dat hij daarbij zegt een plug-in hybride niet uit te sluiten. Eerdere onderzoeken wezen immers uit dat de klandizie daar absoluut niet op zit te wachten. Een reden om alsnog een dergelijke aandrijflijn te overdenken is het kunnen blijven voldoen aan de steeds strengere emissie-eisen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dakloze Rolls-Royce Wraith bevestigd
Dakloze Rolls-Royce Wraith bevestigd
Redactie
Door Redactie

Zoeken