Nieuws

Fiat 500XL opnieuw opgedoken; nu compleet naakt

Fiat 500XL opnieuw opgedoken; nu compleet naakt

Voor de tweede keer deze maand is de nog niet eens officieel aangekondigde Fiat 500XL op de gevoelige plaat gelegd. Ditmaal compleet naakt!

De ‘nuova’ 500 heeft Fiat veel goeds gebracht en dat het Italiaanse merk daarvan profiteert door het olijke model compleet uit te melken is (in financieel opzicht) niet meer dan logisch. ´Overdrijven is ook een vak´ is echter een veelgehoorde uitspraak, en de op stapel staande 500XL lijkt daar een goed voorbeeld van te zijn. Hoe dan ook, over niet al te lange tijd staat de 500XL van de inmiddels omvangrijke 500-familie in de showrooms zoals je hem hier op foto ziet.

7-zitter
Hoewel de 500XL nog niet door Fiat is aangekondigd en dus ook niet aan ons is voorgesteld, wordt er gesproken over een wagenlengte van 4,34 meter. Dat is nog eens 20 centimeter langer dan de onlangs geïntroduceerde 500L. Centimeters die zijn toegevoegd om plaats te kunnen bieden aan twee extra zitplaatsen. Het totaal komt daarmee op 7 stoelen, waarmee de Fiat 500XL de concurrentie aangaat met auto’s als de Chevrolet Orlando en Renault (Grand) Scénic.
Op motorisch vlak verwachten we in ieder geval de 1.4 MultiAir Turbo en de 1.3 MultiJet-diesel. Of Fiat het aandurft om de piepkleine 0.9 liter TwinAir in de 500XL te lepelen is afwachten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken