Nieuws

Skoda Rapid Combi

Verrassing: Skoda Rapid Combi

Skoda heeft er eigenlijk nooit een geheim van gemaakt dat het binnen afzienbare tijd een compacte station op de markt wil brengen. We hadden alleen nog niet gedacht dat de Tsjechen hem al helemaal klaar hebben. Dit is naar verluidt de Spaceback, een Combi op basis van de Rapid.

Verrassing: Skoda Rapid Combi

Al sinds de lancering van de vijfdeurs Rapid wordt er gesproken over een extra ruime, praktische carrosserievariant van Skoda met hetzelfde formaat als die auto. Twee jaar geleden experimenteerde Skoda al met een dergelijk model in de vorm van de Vision D Concept. Die auto was gemodelleerd naar dat van een liftback, een kruising tussen een hatchback en een stationwagen. Hoewel die er nog altijd kan komen, geeft Skoda de voorrang aan een volwaardige compacte stationwagen. Want dat is deze Rapid Combi die vermoedelijk ‘Spaceback’ gaat heten.

Verkeerde been
Door op de achterklep ‘Fabia’ te plakken probeert Skoda medeweggebruikers op het verkeerde been te zetten. En om eerlijk te zijn zou je de Spaceback zo voorbij rijden als je niet beter zou weten. Een oplettende, vergevorderde autokenner en lezer van de Spaanse website Nacho Ferlo zag echter meteen dat het plaatje niet klopte en nam de camera in de hand.

IAA?
Momenteel is er nog heel weinig bekend over de nieuwe Skoda. Gezien de Rapid Spaceback op deze foto’s productierijp oogt denken we dat de introductie niet lang meer op zich laat wachten. De IAA in Frankfurt zou een ideale gelegenheid te zijn om hem officieel voor te stellen, maar daarmee lopen we feitelijk vooruit op de zaken.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Verrassing: Skoda Rapid Combi
Verrassing: Skoda Rapid Combi
Verrassing: Skoda Rapid Combi

Zoeken

Merk- & modeldossiers