Nieuws

Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend

Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend

Walter da Silva, hoofdontwerper van de Volkswagen Group, wil de huidige Scirocco in een compleet andere jas steken. ´We zijn bezig om het design radicaal te veranderen´, vertelde de Italiaan aan het Australische CarAdvice.

´Hij moet compleet anders zijn´, zei Da Silva. ´We willen de ontwerpstijl van de Scirocco niet herhalen maar veranderen. Als daarbij het hele design op de schop moet, dan doen we dat.´ Wat de precieze reden achter de beoogde stijlbreuk is werd niet gezegd, maar wij denken dat de tegenvallende verkopen van de derde en huidige generatie er mee te maken heeft. In Nederland is de Scirocco zelfs vervroegd uit de prijslijsten geschrapt vanwege te weinig animo.

Studio
Momenteel bestaat de volgende Scirocco alleen nog maar in de studio. ´Er is dan ook nog helemaal niets zeker. We zijn nog steeds aan het werk, maar proberen alle standpunten uit. We willen de sportiviteit van de Scirocco benadrukken en behouden´, aldus Da Silva.
Een tipje van de sluier lichten wil de Italiaan niet, maar wel liet de Italiaan doorschemeren dat het sportieve broertje van de Golf VI tegen 2015 gepresenteerd moet worden. Dat mag ook wel aangezien de hedendaagse Sirocco er al 5 jaar op heeft zitten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend
Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend
Redactie
Door Redactie

Zoeken