Nieuws

XV Crosstrek Hybrid markeert debuut Subaru-hybride

XV Crosstrek Hybrid markeert debuut Subaru-hybride

Op basis van de al bekende XV presenteert Subaru de XV Crosstrek Hybrid, hun eerste hybride-auto. Daarmee lijkt Subaru zich meer en meer te richten op de Europese markt en dus is het des te opmerkelijker dat wij de XV Crosstrek Hybrid helemaal niet krijgen.

Een belletje naar de importeur leverde verbaasde blikken bij ons op. De XV Crosstrek Hybrid zal namelijk niet in Nederland verkocht gaan worden. Sterker nog, heel Europa wordt overgeslagen. En dat is opmerkelijk, omdat juist wij hybrideauto´s en elektrisch rijden hoog in het vaandel hebben staan. Bovendien kan Subaru niet gemist hebben dat Mitsubishi in ons land met de Outlander PHEV een doorslaand succes heeft geboekt, getuige de verkoopcijfers die pijlsnel omhoog zijn geschoten sinds bekend werd dat voor de auto dit jaar geen en volgend jaar maar 7% bijtelling verschuldigd is. Wat de reden is dat Subaru de XV Crosstrek Hybrid niet naar het Europese vasteland laat komen is niet duidelijk. Dat geldt overigens ook voor de specificaties.  

We verwachten volgende week meer informatie over de eerste hybride van Subaru, als de New York Auto Show zijn deuren voor het publiek opent. Onze interesse is echter behoorlijk afgenomen nu Subaru heeft laten weten de auto niet te gaan voeren. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
XV Crosstrek Hybrid markeert debuut Subaru-hybride
Redactie
Door Redactie

Zoeken