Nieuws

Mercedes M-Klasse Guard: bunker op wielen

Mercedes M-Klasse Guard: bunker op wielen

Dit is de M-Klasse Guard, de nieuwste loot aan het palet zwaarbeveiligde Mercedessen. De nieuwe, gepantserde ML heeft een beschermingsniveau van VR4 en is zodoende bestand tegen kogels en granaten. Veiligheid über alles!

De Mercedes M-Klasse Guard kan buigen op meer dan 80 jaar ervaring op veiligheidsgebied. Prominente filmsterren, politici en hoogwaardigheidsbekleders laten zich sinds jaar en dag vervoeren in het bekendste model uit van de Guard-serie, de S 600 Guard. Eerder kwam Mercedes-Benz ook al met een E-Klasse Guard, en nu is er dus ook de mogelijkheid om goed beveiligd door ruig terrein heen te rijden.

Zwaar geschut
Speciaal kogelwerend glas met polycarbonaat aan de binnenkant die je beschermen tegen de mogelijke glasscherven, en diverse toevoegingen van beveiligingsstaal zorgen ervoor dat je beschermd bent tegen vuurwapens van het type Magnum .357, kogels van het kaliber .44 en DM51-handgranaten. Tevens zijn er run-flatbanden om de lichtmetalen 5-spaaks 20 inch velgen van AMG gemonteerd waarmee je 30 kilometer door kunt rijden als je rubber kapotgeschoten wordt. Zwaar geschut dus.
Motorisch gezien zal je ook niet ondergewaardeerd worden. Mercedes´ bekende V6-diesel en V8-benzinemotor met respectievelijk 258 en 408 pk zullen dienst doen in deze bunker op wielen.

Vanaf het begin
Om de M-klasse op het beschermingsniveau VR4 (Vehicle Resistance) mee te geven voegt Mercedes het beschermingsmateriaal niet achteraf toe, maar worden de Guard-specificaties in de initiële productiefase geïntegreerd in de structuur van de auto’s.

De nieuwe Mercedes M-klasse Guard is vanaf mei te bestellen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken