Nieuws

BMW i-dealers enkel doorgeefluik

BMW i-dealers enkel doorgeefluik

BMW gaat de i3 en i8, en alle modellen van haar submerk BMW i die nog komen gaan, rechtstreeks aan de consument verkopen. Het dealerkanaal van BMW fungeert enkel als tussenpersoon annex doorgeefluik.

BMW wil meer grip hebben op het totale proces van bouwen, assemblage en verkoop van BMW i om zo op basis van de vraag te kunnen produceren en een aanbodoverschot tot een minimum te beperken. Dat heeft de fabrikant bekend gemaakt op de Annual Accounts Conference in München.
Vandaar dat de (geselecteerde) dealers enkel de rol zullen spelen van tussenpersoon en niet zelf de moeite hoeven doen om de BMW i-auto´s aan de man te brengen.

Online
Daarnaast wil BMW ook BMW i-modellen online, telefonisch of via mobiele verkopers gaan verkopen. Of deze moderne handelswijze positieve invloed heeft op de vraagprijzen wil het merk niet zeggen, evenals de verwachte verkoopdoelstelling van BMW i. Wel laat een woordvoerder weten dat Nederland een zeer belangrijke markt is voor de elektrische i3 die eind dit jaar op de markt komt. De lancering van de sportieve i8 staat een jaar later gepland.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken