Nieuws

Mercedes SLS AMG

Opvolger Mercedes-Benz SLS AMG bevestigd

In gesprek met het Australische Caradvise heeft Tobias Moers, topman van AMG, bevestigd dat de SLS AMG geen ééndagsshow is. Een opvolger staat volgens hem zeker op de planning, maar er is meer nieuws!

Opvolger Mercedes-Benz SLS AMG bevestigd
De roddelpers in de autowereld vermoedde dat AMG in 2015 met twee modellen zou komen. Een coupé die het gat tussen de C63 en SLS zou moeten overbruggen en een echte hypercar; een concurrent voor bijvoorbeeld de P1 en LaFerrari. Dit laatste gerucht is echter ontkracht door Moers. Een opvolger van de huidige SLS AMG gaf de topman wel toe, maar deze zal geen gebruik maken van hybride technologieën. Volgens Moers zorgt de hybride aandrijving voor onnodige ballast ten opzichte van de additionele prestaties. Lichtgewicht is het toverwoord.

Baby-SLS
De kleinere coupé is al langer bevestigd. Moers ontkende dan ook niet dat er een groot gat is tussen de C63 AMG en de SLS AMG, een gat waar de SLC perfect in past. Met een geplande marktintroductie in 2014 zullen de Aston Martin V8 Vantage en de Porsche 911 dus een nieuwe belager krijgen. De SLC krijgt wel de genen mee van de SLS, maar wij verwachten geen vleugeldeuren of monsterlijke 6.2 V8. Een achtcilinder als aandrijving behoort overigens nog wel tot de mogelijkheden, maar een compacte V6 wordt tevens genoemd. Hoe dan ook, over blaashulp zal het model sowieso beschikken. We kunnen niet wachten!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opvolger Mercedes-Benz SLS AMG bevestigd

Zoeken

Merk- & modeldossiers