Nieuws

Tada droomt van Toyota GT86 familie

Tada droomt van Toyota GT86 familie

Toyota’s ontwikkelingschef Testuya Tada kijkt met argusogen naar het succes van de MINI-famile. Zodoende bedacht hij in het geheim een soortgelijke strategie voor de GT86 met onder andere een sedan en een shooting brake.

“We wilden een familie van de GT86 neerzetten, net als wat BMW met de MINI doet.”, zegt Tada. De ingenieurs en zijn team ontwikkelden al in een vroeg stadium een complete lijn op basis van de GT86. Met bijvoorbeeld modellen als een sedan en een shooting brake. Overigens werden de ideeën van Tada niet door iedereen met open armen ontvangen. “We deden alles in het geheim, maar toen de top van Toyota er achter kwam kregen we een tik op de vingers. We moesten ons concentreren op de cabrio, die destijds nog niet klaar was.” Overigens was de cabrio al wel gepland door Toyota, maar dat was mede door de positieve ontvangst van pers en publiek. “Zonder het enthousiasme van het publiek was de cabrio er nooit gekomen. De coupé kon op zoveel steun rekenen dat we er ook één zonder dak mochten ontwerpen”, aldus Tada.

Niet alleen liefhebberij
De GT86-modellen die ontworpen zijn, komen niet alleen uit pure liefhebberij. Mocht Toyota meerdere modellen uit één serie gaan maken dan geldt als voordeel dat de ontwikkelingskosten laag gehouden kunnen worden. Daarnaast was er ook een praktische reden voor het ontwikkelen van een shooting brake. Tada: “Ik wilde zelf graag een GT86 hebben, maar heb vijf honden. Een GT86 Shooting Brake zou zodoende ideaal zijn!”

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tada droomt van Toyota GT86 familie
Redactie
Door Redactie

Zoeken