Nieuws

Land Rover Range Rover Sport

Eerste foto’s Range Rover Sport op straat

Hoewel hij gepland staat voor de Autoshow van New York zijn er al foto’s van de nieuwe Range Rover Sport gelekt. De auto staat bij een bedrijf dat de ruiten van folie heeft voorzien. Foto’s die hier gemaakt werden zijn op het tintforum TintDude.com verschenen.

Eerste foto’s Range Rover Sport op straat
UPDATE 26 maart 2013: Twee officiële (gelekte) beelden toegevoegd.

Afgelopen maandag hadden we al te maken met een teaser voor de nieuwe Range Rover Sport. Speciaal voor de onthulling van deze nieuwe telg van Land Rover zou een livestream op internet komen te staan met de eerste echte rit door New York. Allemaal ten spijt, de gloednieuwe Sport is nu al uitgelekt.

Evoque en Range Rover
Qua styling bouwt de nieuwe Range Rover Sport net zoals de vorige generatie duidelijk voort op de eveneens verse Range Rover. De verschillen tussen beide varianten is echter wel groter dan ooit, getuige de ingekorte achterlichtunits, verlaagde daklijn en hertekende voorbumper. Technisch leunt de Sport tevens op de Range Rover. Zo zal de Sport op hetzelfde PLA-platform staan en een soortgelijke afslankkuur ondergaan. De Range Rover verloor ruim 420 kg, in de autowereld ongekend veel. Hoeveel de Sport zal verliezen is nog niet bekend. 

Motoren
Ook de motoren zullen grotendeels uit de Range Rover komen. Dit betekent dat de TDV6 en TDV8 dieselmotoren en de V8 benzinekrachtbron vermoedelijk eveneens in de Sport te vinden zijn. De V6-Supercharged, die zusterfabrikant Jaguar ontwikkelde, verwachten wij ook te vinden in de Range Rover Sport. Hierover is nog niets bevestigd.

De Range Rover Sport zal officieel onthuld worden op de Autoshow van New York.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste foto’s Range Rover Sport op straat
Eerste foto’s Range Rover Sport op straat
Eerste foto’s Range Rover Sport op straat

Zoeken

Merk- & modeldossiers