Nieuws

Maserati Ghibli minder zwaar gecamoufleerd

Maserati Ghibli minder zwaar gecamoufleerd

Er wordt steeds meer duidelijk omtrent de Maserati Ghibli. Deze foto’s zijn geschoten in Duitsland en laten zien dat de Ghibli iets meer beschutting van zich af heeft geschud. Veel meer weten we nog niet, al wordt er wel over een presentatiedatum gespeculeerd.

Maserati laat er geen gras over groeien. De Italianen willen omstreeks 2015 50.000 auto’s verkopen en bouwen mede daarom een vierdeurscoupé die de concurrentie aan moet gaan met de BMW 5-serie, de Jaguar XF en de Mercedes-Benz E-klasse. Er gaan geruchten dat de Ghibli al in Shanghai (eind april) zijn opwachting zal maken. Betere spionagefoto’s dan die we al van de Ghibli hadden wakkeren deze geruchtenstroom weer extra aan.

Grote broer
De Ghibli zal veel gaan lijken op zijn grote broer, de Quattroporte. Dat is geen verassing, aangezien beide auto’s ongeveer gelijktijdig zijn ontwikkeld. Een 3.5 liter V6 die tussen de 375 en 400 pk moet leveren lijkt een grote kanshebber om in de productieauto te komen. Ook verwachten we een V8 van Ferrari. Want geen Maserati zonder V8 natuurlijk. Daarnaast gaan er steeds luider wordende stemmen op dat een V6 diesel in de maak is. Naast deze overeenkomstige motoren lijkt de kleinere vierdeurscoupé een iets dikker kontje ten opzichte van de Quattroporte te krijgen en ziet de achterklep er iets korter uit, maar onder de zware camouflage blijft het moeilijk te zien.

Kleur
Of ‘Rosso Mondiale’ de debuutkleur zal worden is niet duidelijk, maar het prototype is er in ieder geval in gehuld. Dat zegt redelijk wat over de rijpheid van de auto. Prototypes worden veelal in het zwart of grijs gespoten om zoveel mogelijk te verbergen, maar deze rode lijkt door de camouflage heen te willen schreeuwen. De presentatie lijkt nog dichterbij doordat er ook al chromen deurgrepen te zien zijn, evenals de raamstijlen.

Prijs
Over de prijs zijn uiteraard nog geen officiële uitspraken gedaan, maar er gaan hardnekkige geruchten dat de instapper rond de 75.000 dollar moet kosten. Die prijsstelling zou betekenen dat Maserati zich richt op de topmodellen binnen het E-klasse, 5-serie en XF gamma.

Turijn
De Ghibli zal iets buiten Turijn, in de voormalige fabriek van Bertone, geproduceerd worden. Nu rolt daar enkel nog de Quattroporte van de band. Voor het einde van 2013 zal Maserati´s jongste zijn grote broer komen vergezellen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Maserati Ghibli minder zwaar gecamoufleerd
Maserati Ghibli minder zwaar gecamoufleerd
Maserati Ghibli minder zwaar gecamoufleerd
Maserati Ghibli minder zwaar gecamoufleerd
Redactie
Door Redactie

Zoeken