Nieuws

Spyker toont allereerste foto B6 Venator

Spyker toont allereerste foto B6 Venator

Samen met deze foto druppelen de eerste specificaties van de Spyker B6 Venator binnen. De conceptcar zoals Spyker die dinsdag in Genève zal onthullen schept (wederom) hoge verwachtingen.

Het verhaal van Spyker is inmiddels bekend. Zo bekend, dat we er maar gewoon niets meer over zeggen. We kijken gewoon vooruit en genieten van het lef dat Victor Muller toont door Spyker opnieuw vol in de schijnwerpers te zetten.

Honderden exemplaren
Met de B6 Venator Concept toont Spyker een auto met het formaat van de Porsche Cayman. Veel compacter dan wat we voorheen van Spyker gezien hebben en met een verwacht prijskaartje van tussen de € 125.000,- en € 150.000,- ook een stuk bereikbaarder. Muller spreekt dan ook niet voor niets over enkele honderden exemplaren per jaar.

Aluminium en carbon
Voordat die honderden exemplaren er komen is het wachten op de onthulling van de B6 Venator in Genève. Daar maakt Spyker namelijk alle details bekend. En daar zijn we heel nieuwsgierig naar. Voor zover we nu weten zorgt een 375 pk sterke V6-middenmotor voor de aandrijving. Die is gekoppeld aan een zestraps automaat. Het aluminium chassis en de carbon body moeten zorgen voor een bijzonder laag gewicht waardoor de prestaties op topniveau liggen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken