Nieuws

Fiat 500L Trekking in detail

Fiat 500L Trekking in detail

Fiat presenteerde de stoere 500L Trekking in de staart van 2012, maar zonder nog te vertellen met welke motoren het model vanaf medio dit jaar bij de dealers staat. Dat krijgen we nu te weten, evenals enkele aanwezig features.

De Fiat 500L Trekking is het stoerste model binnen het inmiddels sterk uitgedijde 500-programma. Specifieke bumpers met additionele zilveren beschermkappen en meer en dikker plastic, alsook stevige stootstrips op de flanken geven te kennen dat de 500L Trekking tegen een stootje kan. Ook de vergrote bodemspeling draagt bij aan het verder kunnen komen waar andere 500-modellen stranden. Bovendien is de Trekking uitgerust met een speciaal elektronisch tractiecontrolesysteem, Traction+ genaamd, dat een doorslippend wiel kan afremmen en het wiel met wel grip juist meer kracht te geven. Op deze manier wordt voldoende grip en tractie om weg te komen onder listige omstandigheden alsnog verkregen. Traction+ werkt tot een snelheid van 30 km/h.

Motoren
Fiat zal de 500L Trekking gaan leveren met een breed motorenpalet. Aan de basis staat de 95 pk sterke 1.4 en de andere benzinevariant is de 0.9 liter TwinAir Turbo. Die 2-cilinderturbomotor produceert maximaal 105 pk. Dieselen kan met de 1.3 MultiJet met 85 pk (die er ook met Dualogic-automaat is) en de 1.6 MultiJet met 105 pk die in 11,3 seconden naar 100 km/h spurt en een top kan bereiken van 181 km/h. Als verbruik voor de sterkste diesel wordt een gemiddelde van 4,5 l/100 km opgegeven bij een CO2-uitstoot van 117 g/km. Het is echter nog niet duidelijk of Fiat Nederland de 1.6 MultiJet gaat voeren. In de gewone 500L levert de importeur hem niet.

Uitrusting
Iedere 500L Trekking rolt standaard op 17 inch wielen voorzien van Mud & Snow-banden. Verder beschikt de auto onder meer en afhankelijk van de uitvoering over exclusieve details zoals satijnkleurige deurgrepen, eco-leder op de stoelen, speciale bekledingstoffen en een tweetal interieurcombinaties (een combinatie van grijze stof en leder, zwarte stof met witte accenten). Tot de beschikbare exterieurkleuren behoren: wit, donkergrijs metallic grijs, zwart, zandbruin, bordeauxrood, donkergroen metallic, unigroen en het nieuwe Sole-geel (in combinatie met een zwart of wit dak). Opties zijn er natuurlijk ook, met als meest bijzondere het geïntegreerde espressoapparaat van Lavazza. Voor de muziekliefhebbers is er het 520 Watt sterke ‘Beats by Dre’-audiosysteem.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fiat 500L Trekking in detail
Fiat 500L Trekking in detail
Fiat 500L Trekking in detail
Fiat 500L Trekking in detail
Fiat 500L Trekking in detail
Redactie
Door Redactie

Zoeken