Nieuws

Lamborghini 50 jaar: Waar is dat feestje?!...

Lamborghini 50 jaar: Waar is dat feestje?!...

In 2013 bestaat Lamborghini 50 jaar en naar aanleiding van dit jubileum is het merk wel in voor een feestje. De aankondiging ervan ligt er al en tot de diverse festiviteiten behoort onder andere de grootste Lamborghini-rally ooit.

De plannen voor de viering van het merkjubileum werden bekend gemaakt tijdens de ‘Quail’ en het Concorso Italiano, twee zeer exclusieve Vintage Car-evenementen in het Amerikaanse Monterey. Daar kon het publiek bovendien voor het eerst live kennismaken met de Urus Concept en de Sesto Elemento. Bij deze gelegenheid onthulde Lamborghini’s CEO, Stephan Winkelmann, ook het jubileumlogo bestaande uit het getal ‘50’ boven het woord ‘Anniversary’. Het beeldmerk is uitgevoerd in de ludieke, scherpe stijl die ook de huidige auto’s van Lamborghini kenmerkt.

Stoet van stuivende Lambo´s
Het hoogtepunt van de jubileumfestiviteiten vindt plaats in mei 2013. In die week, wanneer het precies 50 jaar geleden is dat Lamborghini werd opgericht en de eerste steen voor de fabriek in Sant’Agata Bolognese werd gelegd, vindt de Lamborghini 50th Anniversary Tour plaats. Van 7 tot en met 13 mei komen Lamborghini-eigenaren en -dealers vanuit de hele wereld aan de start met in totaal honderden, veelal unieke modellen van het exotische sportwagenmerk. De totale lengte van de rally bedraagt ruim 1.200 km. Daarbij worden onder meer Milaan, badplaats Forte dei Marmi, Rome, Orvieto en Bologna aangedaan. Op zaterdag 11 mei worden de festiviteiten afgesloten met een grootse optocht naar de fabriek in Sant’Agata Bolognese.

Wees op de hoogte
Ter gelegenheid van het (naderende) jubileum heeft Lamborghini alvast www.lamborghini50.com gelanceerd. Hier vinden eigenaren en liefhebbers het laatste nieuws over de festiviteiten en natuurlijk de Anniversary Tour. Via de site kunnen eigenaren zich hiervoor inschrijven. Ook is er een gedetailleerd tourschema zodat liefhebbers precies weten wanneer ze waar moeten zijn om het jubileumfeest mee te vieren.

Aardbeving
Ten slotte doneert Lamborghini tien procent van de sponsorinkomsten die door het jubileum worden gegenereerd aan een fonds dat bijdraagt aan de wederopbouw van de regio Emilia Romagna, waar Lamborghini is gevestigd. Deze regio werd in mei dit jaar getroffen door een zeer zware aardbeving.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lamborghini 50 jaar: Waar is dat feestje?!...
Lamborghini 50 jaar: Waar is dat feestje?!...
Lamborghini 50 jaar: Waar is dat feestje?!...
Redactie
Door Redactie

Zoeken