Nieuws

Daewoo Kalos Sprint met compressor en 131 pk

Daewoo Kalos Sprint met compressor en 131 pk

De Daewoo Kalos zou weleens leverbaar kunnen worden met een 131 pk sterke 1.4 liter viercilinder voorzien van een compressor. Deze snelle en sportieve Kalos wordt in Zwitserland leverbaar maar of er meer landen volgen is onbekend.

De importeur van Daewoo in Zwitserland verleende aan het tuningbedrijf van Delta Motor de opdracht om de Kalos te voorzien van een mechanische compressor. De Kalos Sprint heeft voor Zwitserland en enkele andere Europese landen inmiddels de noodzakelijke typegoedkeuring verkregen en dat betekent dat de auto mag worden verkocht.

Leuke prestaties voor een 1.4 16-klepper

Gebaseerd op de vijfdeurs Kalos 1.4 16V levert de Sprint-versie 131 pk bij 6.000 tpm en dat is bijna 40 procent meer dan de serie-uitvoering (94 pk bij 6.200 tpm). Het maximum koppel is ook aanzienlijk toegenomen, van 130 Nm bij 3.400 tpm tot 180 Nm bij 3.800 tpm. En dat zorgt voor leuke prestaties voor de relatief kleine motor. De Kalos Sprint accelereert in 9,8 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 195 km/h.

Compressor

De mechanische compressor is afkomstig van de Deense leverancier Rotrex en heeft een plaatsje achter de motor gevonden in lijn met de krukas. De compressor is tevens voorzien van een intercooler om de temperatuur van de samengeperste lucht te verlagen. Ook is het onderstel van de Kalos Sprint in verband met de toegenomen prestaties speciaal afgesteld. De diameter van de schijfremmen vóór is vergroot van 236 millimeter naar 255 millimeter.

Nog geen plannen voor de Benelux

De importeur van Daewoo in de Benelux laat weten dat er vooralsnog geen plannen zijn om de Kalos Sprint ook bij ons op de markt te gaan brengen. Wel wordt er in Zwitserland gewerkt aan de ontwikkeling van meer modellen met compressor waaronder de Lacetti en Nubira. Bovendien zullen er op termijn ook complete stylingpaketten leverbaar worden. Dat beloofd dus veel goeds en wordt hopelijk ook voortgezet wanneer Daewoo vanaf 1 januari 2005 als Chevrolet zal gaan worden gevoerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Daewoo Kalos Sprint met compressor en 131 pk
Daewoo Kalos Sprint met compressor en 131 pk
Redactie
Door Redactie

Zoeken