Nieuws

Peugeot 208 niet als SW, wel als crossover

Peugeot 208 niet als SW, wel als crossover

Met de 208 gooit Peugeot het roer om. Het toekomstige gamma zal niet langer bestaan uit de inmiddels gepresenteerde hatchbacks, een SW én een CC. Die laatste twee varianten vervallen. En een crossover (2008) zal het stokje overnemen.

De bij ons zeer populaire SW, die bij de 206 debuteerde en op de 207 het succes prolongeerde, verdwijnt. In de plaats daarvoor zal Peugeot een crossover presenteren, zo liet een bron binnen het bedrijf weten tegenover Automotive News Europe. "Het segment is interessant en Peugeot moet erin aanwezig zijn", laat Peugeot´s marketing en communicatie directeur Guillaume Couzy weten.

HR1 wordt 2008
Een voorproefje van de crossover op 208-basis hebben we reeds gekregen met de HR1. De conceptcar debuteerde eind 2010 op de Autosalon van Parijs en naar verwachting zal op datzelfde podium eind dit jaar het productiemodel worden gepresenteerd. Aan het concept wordt ongetwijfeld nog het nodige geschaafd. De HR1 was een driedeurs en daarmee niet competitief genoeg tegen onder meer de Nissan Juke. Als waardige vervanger voor de SW moet het model uiteraard alle praktische eigenschappen van diens voorganger minimaal kunnen evenaren. En qua naam? Als Peugeot haar beleid in modelnamen doorzet, dan zal er op de achterklep vermoedelijk 2008 worden geplakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot 208 niet als SW, wel als crossover
Peugeot 208 niet als SW, wel als crossover
Redactie
Door Redactie

Zoeken