Nieuws

Audi RS4 Avant

Geneve wordt waar Audi RS-festijn

Als wellicht de prominentste autoshow ter wereld is de Autosalon van Geneve bovengemiddeld speciaal. Autoproducenten pakken daar dan ook graag groots uit. Op de aankomende editie lijk je bij Audi in ieder geval goed te zitten. Niet alleen de nieuwe A3 wordt er onthuld, ook de RS4 Avant zou er staan, met naast diens zijde de TT RS Plus en mogelijk zowaar de RS5 Cabriolet. Genieten dus!

Geneve wordt waar Audi RS-festijn

Dat Audi naar Zwitserland afreist met de gloednieuwe A3 is reeds bekend en ook het showdebuut van de 256 pk sterke A1 quattro aldaar is eerder aangekondigd. Wat we nog niet wisten, is dat Ingolstadt nog meer voor ons in petto heeft. Uit een document blijkt dat Audi tevens het doek zal trekken van de RS4 Avant, begenadigd met de 4.2 liter V8 uit de RS5 Coupé het absolute en langverwachte topmodel binnen het leveringsprogramma van de A4.

Motoren A3
Door het stukje draaiboek krijgen we ook meteen te weten dat Audi enkel de driedeurs A3 toont in Genève en wat aanvankelijk het motorenaanbod zal zijn. De show-A3’s die staan tentoongesteld zijn uitgerust met een 1.4 TSI met 122 pk, de 1.8 TFSI met 180 pk en gekoppeld aan de S Tronic-automaat, de 1.8 TFSI S-Tronic maar dan voorzien van Quattro en de 2.0 TDI S-Tronic Quattro, goed voor 140 pk.

Nog meer RS-en
Kennelijk is het vermogen van de nieuwe RS4 met 450 pk gelijk aan dat van de RS5 Coupé. Over die laatste auto gesproken. Audi heeft er nooit een geheim van gemaakt dat er ook een cabrioversie van de RS5 komt als vervanger van de topless RS4. En gezien de leeftijd van de Audi A5 zou het ons zodoende niet verbazen dat ze hiervoor Genève aangrijpen om het RS-feestje compleet te maken. De TT RS Plus wordt er immers ook nog onthuld, een licht gekietelde versie met 360 pk.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers