Nieuws

Toyota Prius Wagon is belastingvrij en 14% bijtelling

Toyota Prius Wagon is belastingvrij en 14% bijtelling

Toyota heeft eindelijk de details van de Prius MPV bekend gemaakt. De zevenpersoons Prius staat begin 2012 bij de dealers en profiteert van de volle mep aan fiscale voordelen.

Tijdens zijn debuut in Detroit heette ‘ie Prius V, in Genève werd er Prius+ op geplakt en in Frankfurt zal deze ruimte Prius als Prius Wagon op de stand pronken. Hoe het beestje ook moge heten, het ontbrak ons lange tijd aan de noodzakelijke details.

Geen wegenbelasting, geen BPM, 14% bijtelling
Toyota maakt die nu bekend, al zijn de specificaties nog altijd beperkt. Ach, waar het om te doen is heeft men nu duidelijkheid over gegeven. De Prius Wagon is met zijn CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km goed voor vrijstelling van wegenbelasting en BPM en profiteert bij zakelijk gebruik van 14% bijtelling.

Ruimtewonder
Waar een Prius al een opvallend ruime auto is overtreft de Prius Wagon dat. Hij is 15,5 cm langer en 3 cm breder dan een gewone Prius en biedt plaats aan zeven personen. De Full Hybrid aandrijflijn is onder de motorkap en wagenvloer weggewerkt waarbij Toyota voor het eerst gebruik maakt van een lithium-ion batterij.

De prijzen, exacte specificaties en vooral ook meer beeldmateriaal verwachten we later dit jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Prius Wagon is belastingvrij en 14% bijtelling
Toyota Prius Wagon is belastingvrij en 14% bijtelling
Redactie
Door Redactie

Zoeken