Nieuws

Eerste schets Jaguar C-X16 vrijgegeven

Eerste schets Jaguar C-X16 vrijgegeven

Jaguar heeft een officiële schets vrijgegeven van de C-X16. Op de IAA zal deze ‘productierijpe conceptversie’ van wat de rivaal van de Porsche Boxster/Cayman moet zijn worden onthuld.

“De Jaguar C-X16 zal het autopubliek verrassen, prikkelen en inspireren. De compacte sportauto blikt dan ook vooruit op de toekomst van Jaguar die nieuwe normen zal vestigen op het gebied van design, dynamiek en technologie”, zegt Ian Callum, de hoofdverantwoordelijke voor het design van de C-X16.

Porsche
Helaas blijft Jaguar erg vaag rond de C-X16. We weten dat het model tegen 2013 op de markt komt en het op gaat nemen tegen auto’s als de (duurdere) BMW Z4- en Audi TT-modellen. Hij wordt dus onder de XK gepositioneerd en zal vanwege zijn compactere bouw in de praktijk dan ook niet meer dan twee bruikbare zitplaatsen bevatten.

Coupé & Cabrio
Maar de grootste rivalen zijn toch wel de Porsche Cayman en Boxster (de C-X16 komt er ook als cabriolet). Zij worden als mikpunt genomen. Verwacht dan ook krachtbronnen die in lijn met deze auto’s liggen. Een viercilinder zoals de nieuwe generatie Boxster die wel krijgt zal de C-X16 niet meteen bevatten. Een potente zescilinder ligt meer voor de hand.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken