Nieuws

Krachtige 20%-diesel voor nieuwe Honda Civic

Krachtige 20%-diesel voor nieuwe Honda Civic

In de aanloop naar de onthulling verspreidt Honda een zestal teaservideo’s met informatie over de nieuwe Civic. De tweede is zojuist gelanceerd en daarin komt de i-DETC-dieselmotor aanbod. Die is met 150 pk krachtig, maar toch een bijtelling van 20% waardig.

De i-DETC waarover Honda het heeft in de tweede teaserfilm is een verbeterde versie van de huidige 2.2-diesel in de Civic. Ten opzichte van zijn voorganger zal het 10 pk meer leveren en ook de maximale trekkracht stijgt met 10 Nm. Daarnaast is het totale koppel van 350 Nm over een breed toerenbereik uitgesmeerd. Ondanks het hogere vermogen is het brandstofverbruik en equivalent daaraan de CO2-uitstoot juist sterk gereduceerd. Honda belooft een gemiddelde emissiewaarde van 110 g/km voor deze diesel, een reductie van 25 g/km. De waarde ligt nu ruimschoots onder de grens van 116 g/km en dat betekent 20% bijtelling voor de nieuwe Civic-diesel bij zakelijk gebruik.

Rijplezier voorop
“Voor een zo laag mogelijke emissiewaarde moet je een auto over de gehele linie verbeteren”, zegt Katsushi Watanabe, de man achter de vernieuwde i-DETC-motor. ‘Het verminderen van de uitstoot was ons hoofddoel, maar we zijn tevens trots dat we dat bereikt hebben zonder het sportieve karakter van de motor geweld aan te doen. Rijplezier blijft bij ons namelijk voorop staan.’ In de eerste film werd al aangekondigd dat de ophanging onder de loep is genomen om de rijprestaties te verbeteren. 

IAA Frankfurt
De komende weken zullen nog vier teaservideo’s over de nieuwe Honda Civic gepubliceerd worden. De complete onthulling vindt ‘s avonds 12 september plaats, de vooravond van de IAA Frankfurt, en begin 2012 wordt de auto als 5-deurs in de showroom verwacht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Krachtige 20%-diesel voor nieuwe Honda Civic
Krachtige 20%-diesel voor nieuwe Honda Civic
Krachtige 20%-diesel voor nieuwe Honda Civic
Redactie
Door Redactie

Zoeken