Nieuws

Mercedes-Benz BLS betrapt op productielijn

Mercedes-Benz BLS betrapt op productielijn

Op de IAA in Frankfurt zal Mercedes-Benz de nieuwe B-klasse tonen. Maar op basis van dat model komen er meer carrosserievarianten, een kleine versie van de CLS bijvoorbeeld. Mercedes is zelfs al begonnen met het fabriceren van de voorserie van deze compacte vierdeurs coupé.

Mercedes-Benz beschikt over een zeer groot leveringsprogramma wat binnen afzienbare tijd nog uitgebreider zal worden. Geen potentiële klant die winkelt in de hogere klasse zal straks nog om Mercedes heen kunnen. Dat geldt overigens ook voor veel rivaliserende merken van Das Haus. Wat momenteel nog een niche is, wordt in de toekomst gemeengoed; nieuwe autoconcepten worden nog wel uitgevonden, maar bestaande eerder anders ingevuld. Het vinden van het befaamde ´gat in de markt´ wordt alsmaar moeilijker. Zo is het ook met deze gesnapte BLS dat feitelijk niets meer is dan een kleinere variant van de CLS, maar wel een voor Mercedes nieuwe segment aanboort, dat van de compacte vierdeurs coupé. Audi is er ook mee bezig op basis van de nieuwe generatie A3. De twee Duitsers zullen dan ook elkaar grootste rivalen zijn.

B-klasse
Bij de Mercedes-Benz BLS-, CLB- of CLA-klasse (of hoe de auto ook mag gaan heten) zal de nieuwe B als donorauto dienen. Beide modellen hebben dezelfde bouwarchitectuur en wat betreft het motorenpalet zal er veel overlap zijn. Net als bij de nieuwe generatie van de B-klasse zal de BLS in de regel voorwielaangedreven zijn en wordt 4Matic als optie aangeboden of in de standaarduitrusting opgenomen bij de duurste uitvoeringen. Het zou ons niet verbazen dat het dashboard nog één-op-één gedeeld gaat worden.

Voorserie
De ‘baby CLS’ staat pas op de planning voor 2013 dus van een productiemodel kan nog geen sprake zijn. Zelfs voor een daaraan vooraf te tonen conceptversie zou het nog (te) vroeg zijn. Waarschijnlijk gaat het hier dan ook om een voorserie-auto die mogelijkerwijs wordt ingezet als prototype. De foto´s zijn overigens geschoten in de nagelnieuwe productiefaciliteit van Mercedes in Hongarije.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-Benz BLS betrapt op productielijn
Redactie
Door Redactie

Zoeken