Nieuws

Het einde nadert: Saab Tools vraagt faillissement aan

Het einde nadert: Saab Tools vraagt faillissement aan

Saab Tools, een dochteronderneming van autofabrikant Saab, heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf wacht al maanden op een betaling van ruwweg € 600.000 van het moederbedrijf en kan daardoor niet langer functioneren. Saab Parts is één van de bedrijven die door de noodleidende autoconstructeur in onderpand is gegeven voor leningen van de Europese Investeringsbank.

Sinds Victor Muller ruim een jaar geleden Saab overnam van GM (dat het merk wou opdoeken) is het de eerste keer dat een dochteronderneming de afgrond in lijkt te storten. Saab verkeert echter in almaar grotere financiële problemen en reeds sinds de jaarwisseling ligt de productie meer stil dan er nieuwe modellen geleverd worden. Na de gebruikelijke goed-nieuws-show van Muller, is dit de zoveelste tegenslag voor de autobouwer. Saab bevestigt het nieuws en zegt nog een oplossing voor het probleem te zoeken. Wij zijn er echter bang voor dat dit nu toch echt het einde van Saab begint te bevestigen...

UPDATE 22-7-2011 16:00 uur: Saab Tools AB heeft een overeenkomst kunnen sluiten met de leverancier die het faillissement heeft aangevraagd over een betalingsregeling. Het probleem lijkt voorlopig opgelost.
 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken