Nieuws

BMW trekt doek van M3 DTM-racer

BMW trekt doek van M3 DTM-racer

De BMW M3 keert na twee decennia terug in het DTM. Op een exclusief evenement rondom de gerespecteerde Duitse toerwagenklasse trok BMW Motorsport het doek van hun nieuwe wapenfeit: de M3 DTM.

BMW Motorsport zal met de M3 weer terugkeren in de hoogste Duitse toerwagenklasse, daar waar de M3 mede zijn naam vestigde – tussen 1987 en 1992 boekte de oer-M3 DTM liefst 40 overwinningen en meer dan 150 podiumplaatsen.

Audi en Mercedes
Momenteel wordt het DTM gedomineerd door Audi en Mercedes, maar als het aan BMW Motorsport ligt zal dat vanaf 2012 veranderen; graag wil het de successen van twintig jaar geleden prolongeren. Met een fonkelnieuw ontwikkelde BMW M3 DTM en Andy Prialx en Augusto Farfus achter het stuurwiel is men overtuigd dit te berieken. In totaal zullen er drie teams met de nieuwe M3 DTM deel gaan nemen aan het komende DTM-seizoen.

Specificaties
Ondanks dat de nieuwe M3 DTM is onthuld bevindt het zich nog middenin de ontwikkelingsfase. Aerodynamisch is de basis gelegd, maar het exterieur is nog niet definitief. Binnenkort zal de BMW M3 DTM de eerste serieuze testkilometers maken en zullen eventueel daar waar nodig aanpassingen worden gemaakt. Het technische gedeelte is wel zo goed als afgerond en dat betekent dat we uit kunnen gaan van het reeds opgegeven vermogen van 480 pk, voortkomend uit een 4.0 liter V8. Een sequentiële 6-bak verzorgt de aandrijving naar de wielen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW trekt doek van M3 DTM-racer
BMW trekt doek van M3 DTM-racer
Redactie
Door Redactie

Zoeken