Nieuws

Nieuwe GT3-racer voor Aston Martin Racing

Nieuwe GT3-racer voor Aston Martin Racing

De Aston Martin DBRS9 wordt vervangen. Zijn opvolger is klaar. Plaatsvanger is de op de V12 Vantage gebaseerde Vantage GT3 waarmee Aston Martin Racing aangeeft geleidelijk afscheid te nemen van de DB9.

De DBRS9 is een afgeleide, maar minder geavanceerde versie van de DBR9 waarmee Aston Martin Racing racet in het FIA GT-kampioenschap en bijvoorbeeld de Le Mans Series. Beide GT-bolides zijn inmiddels meer dan vijf jaar oud en om mee te kunnen blijven doen in de hoogste regionen van hun competitie dient er verse aanwas te komen met modernere, snellere techniek. De nieuwe Aston Martin Racing Vantage GT3 heeft deze kwaliteiten. Voorlopig mag de DBR9 zijn racecarrière voortzetten, maar dat ook hij binnenkort met pensioen mag is aannemelijk.

Vantage GT3
Terug naar de Vantage GT3. Die is uiteraard volledig gebouwd naar de geldende specificaties om te mogen deelnemen aan de officiële FIA GT3-klasse. Aston Martin Racing is nog bezig aan de preparatie van de Vantage GT3, maar laat al wel weten te mikken op een vermogen van meer dan 600 pk en 700 Nm, meer dan de DBRS9. Daartegenover staat dat de nieuwe GT3-auto zwaarder wordt. Het streefgewicht is gesteld op 1.250 kg, terwijl de DBRS9 leeg zo’n honderd kilogram minder weegt. Als versnellingsbak wordt opnieuw een sequentiële zesversnellingsbak van Xtrac gebruikt, maar dan weer een fractie beter afgesteld voor snellere en efficiëntere schakelmomenten. Ook aangescherpt is het speciaal voor de racerij ontwikkelde ABS en traction controle systeem.

Voorbereiding
Aston Martin Racing heeft de eerste Vantage GT3 bijna gereed en begint direct met actief testwerk. Dit zal tot het einde van 2011 duren om daarna tien exemplaren te bouwen voor klantenteams die willen gaan deelnemen aan het FIA GT3-seizoen van 2012.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe GT3-racer voor Aston Martin Racing
Nieuwe GT3-racer voor Aston Martin Racing
Redactie
Door Redactie

Zoeken