Nieuws

LED-dagrijverlichting voor ‘betaalbare’ VW’s

LED-dagrijverlichting voor ‘betaalbare’ VW’s

Sinds Audi de trend heeft gezet is het hard gegaan met de verlichtingstechniek. Volkswagen levert het nu ook op de Polo, Golf en Touran.

Nog niet eens zo lang geleden ontving je zonder pardon een flinke prent van oom agent als de mistpitten ´onwettig´ waren ingeschakeld, want levensgevaarlijk omdat het tegenliggers zoud hinderen. Sinds de introductie van dagrijverlichting – feitelijk niets anders dan een mooi verpakte marketingterm – mag en kan het niet fel en gek genoeg zijn. Het wordt immers ook ingezet als identiteitsmiddel. Met name pionier Audi en zustermerk Volkswagen hebben er een handje van hun modellen van de meest opzichtige dagrijverlichting te voorzien.

Bogen van diodes
LED’s zijn het prefecte middel voor dagrijverlichting: duurzaam, energiezuinig en feller dan fel. Daarnaast kun je ermee vrij eenvoudig allerlei verschillende stijlen creëren. Ook dat weten Audi en Volkswagen als geen ander voor elkaar te boksen. Laatste heeft het nu ook voor kopers van een Polo, Golf of Touran ter beschikking gesteld. Wanneer er Bi-Xenon-verlichting wordt aangevinkt op de optielijst  worden de koplampen tevens voorzien van een lichtboog van LED´s. Op de Volkswagen Polo is het apart verkrijgbaar, omdat Xenon-verlichting alleen is voorbehouden aan de Polo GTI.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
LED-dagrijverlichting voor ‘betaalbare’ VW’s
Redactie
Door Redactie

Zoeken