Nieuws

Opel Meriva ‘Gezinsauto van het Jaar 2011’

Opel Meriva ‘Gezinsauto van het Jaar 2011’

De Meriva is verkozen tot ‘Gezinsauto van het Jaar 2011’. Opel’s MPV volgt daarmee de Toyota Verso op die de titel vorig jaar op overtuigende wijze wist binnen te slepen. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk de Peugeot 5008 en de Skoda Yeti.

Lezers van de magazines Ouders van Nu, Groter Groeien en Kampioen konden van 21 september tot en met 20 oktober 2010 hun stem uitbrengen op een van de tien genomineerde gezinsauto’s. Uiteindelijke winnaar is de Opel Meriva die vooral werd geprezen vanwege zijn flexibiliteit, functionaliteit en stijl, aldus het persbericht van Opel.

Criteria
Om in aanmerking te komen voor een nominatie moesten de modellen vijf deuren bezitten en tussen mei 2009 en mei 2010 op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd. Voldoende ruimte bieden aan een gezin met twee kinderen en een maximale instapprijs hebben van € 27.500,- behoorde ook tot de criteria. De modellen die de Opel Meriva achter zich liet waren (in alfabetische volgorde) de Kia Venga, Mitsubishi ASX, Nissan Cube, Peugeot 5008, Renault Mégane Estate, Seat Ibiza ST, Skoda Yeti en de Toyota Auris Full Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Meriva ‘Gezinsauto van het Jaar 2011’
Opel Meriva ‘Gezinsauto van het Jaar 2011’
Redactie
Door Redactie

Zoeken