Nieuws

Infiniti Performance Line

Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label

Infiniti presenteert Infiniti Performance Line, het etiket dat equivalent aan ‘M’ van BMW, AMG van Mercedes en Quattro annex de S-modellen van Audi. De eerste vrucht onder dit label is de Infiniti G Coupé IPL, een voorzichtig maar interessant begin.

Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label
Je kunt van origine nog zulke compromisloze auto’s bouwen, wat meer neigen naar dat beetje extra sportiviteit kan een interessante stap zijn. Net als hun concurrenten biedt Infiniti dit voortaan onder aan apart label genaamd Infiniti Performance Line (IPL). Het bekt weliswaar niet zo lekker als M, AMG of S maar de eerste tekenen in de vorm van de Infiniti G Coupé IPL zijn veelbelovend.

Zichtbaar vertoon
De Infiniti G Coupé IPL zal wordt gepresenteerd tijdens het prestigieuze Pebble Beach Concours d’Elegance en is te herkennen aan zijn krijgshaftigere uitstraling dankzij een aerodynamisch bodypakket. Deze bestaat uit een agressieve voorspoiler met geïntegreerde mistpitten en een zwarte finish van het gaaswerk. Opzij springen de forse aerodynamische zij-skirts in het oog en aan de achterzijde komt IPL met een subtiel achterklepspoilertje en uitlaatsierstukken over de boeg. De 7-spaaks 19 inch lichtmetalen wielen zijn speciaal voor de G Coupé IPL ontworpen en zullen in het overige IPL-wielenprogramma worden opgenomen. Daaromheen worden Bridgestone Potenza-banden gemonteerd. Qua exterieurkleuren is er slechts keus uit twee tinten: Graphite Shadow en Malbec Black. Het onderscheidt in het interieur zit ‘m in de speciale stoelbekleding Graphite of Monaco Red. Het rode leder is uitsluitend te verkrijgen in combinatie met het Malbac Black exterieur. Verder dragen de rode stiksels en vele aluminium Silk Obi-details bij aan het sportieve.

Aarzelende prestaties
Het sportieve label staat echter niet alleen voor optisch vertoon, ook zal de performanceafdeling van Infiniti zich gaan bezighouden met de algehele prestaties van de IPL-modellen. Aan motor, onderstel, ophanging, vering en remmerij wordt allemaal aparte aandacht aanbesteed. “Een Infiniti IPL zal beduidend anders rijden en aanvoelen als de reguliere versies”, aldus Infiniti. Bij de G Coupé IPL hebben ze de 3.7 liter V6 opgevoerd naar 352 pk. Het koppel steeg met 14 Nm naar een totaal 374 Nm. Een voorzichtig begin met de wetenschap dat de standaard G Coupé 320 pk en 360 Nm levert uit dezelfde krachtbron. Aan de andere kant is een dergelijk vermogen meer dan voldoende voor bovengemiddeld sportief rijgedrag. Het getunede uitlaatsysteem dat een hogere geluidsbeleving garandeert versterkt dit en ook de aangepaste demping draagt hieraan bij. Zo zijn de voor 20% stijvere veren gemonteerd en de achterste zijn 10% stugger geworden. Krachtigere remmen met vier zuigers vóór en twee achter nemen de verbeterde vertraging op zich. Een gelimiteerd sperdifferentieel is eveneens standaard.

Vanaf december stat de Infiniti G Coupé IPL bij de Amerikaanse dealers. Een nog onbekend aantal maanden daarna volgt Europa. Prijzen worden gecalculeerd.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label
Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label
Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label
Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label
Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label
Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label
Gepeperde Infiniti’s ontvangen IPL-label

Zoeken

Merk- & modeldossiers