Nieuws

Alpina B5 Biturbo

Alpina B5 Biturbo kan 307 km/h

Ruim voordat BMW de nieuwe M5 onthult, heeft Alpina z’n tegenhanger al klaar. Dit is wat de Alpina B5 Biturbo kan!

Alpina B5 Biturbo kan 307 km/h

Wie niet zo nodig fabrieksmateriaal hoeft is heel goed af met de Aplina B5 biturbo in plaats van de nog te onthullen nieuwe BMW M5. Beide supersedans zullen elkaar het vuur aan de schenen leggen als we mogen afgaan om het vermoedelijke prestatieniveau van de Beamer. Dat van de Alpina is in ieder geval nu al bekend.

Bescheiden? Ja en nee
In de motorsteunen van de B5 Biturbo hangt een 4.4 liter V8 voorzien van twee luchtversnellers en is gekoppeld aan een ZF-automaat met acht verzetten. Het 507 pk en 700 Nm sterke blok is hetzelfde als in de B7, de hitsige 7-serie van Alpina. Accelereren van nul naar honderd zou in 4,7 seconden voltrokken moeten zijn en pieken doet de B5 bij 307 km/h.

Stylingkit
Indrukwekkende prestaties voor een auto die dit absoluut niet uitstraalt. De stylingkit voor de B5 is uiterst bescheiden, iets dat we van Alpina wel gewend zijn. Hier en daar wat toegevoegde aerodynamica voor het creëren van een hogere neerwaartse druk und das ist alles. In het interieur mocht het allemaal wat opzichtiger zijn. Fraai Lavalina-leder afgewisseld met contrasterende Maagdenpalmhouten accenten branden deftig op het netvlies. Het instrumentarium is geheel volgens traditie Alpina-blauw en er siert geen enkel BMW-embleem op en in de auto.


Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alpina B5 Biturbo kan 307 km/h
Alpina B5 Biturbo kan 307 km/h
Alpina B5 Biturbo kan 307 km/h

Zoeken

Merk- & modeldossiers