Nieuws

BMW 1-serie

20% bijtelling voor BMW 1-serie

BMW breidt het 20%-aanbod uit met de 116i en 118i EfficientDynamics Edition. Beide modellen stoten gemiddeld niet meer uit dan 140 gram CO2 per kilometer en dat is voldoende om hiervoor in aanmerking te komen bij zakelijk gebruik. BMW maakt de modellen extra aantrekkelijk door daarnaast het Performance Pack, een nieuwe samengesteld exterieurpakket, aan te bieden.

20% bijtelling voor BMW 1-serie
De zuinigste BMW ooit, de 320d EfficientDynamics Edition wist in twee maanden tijd ruim eenderde van de totale 3-serie Sedan verkopen op te eisen. Zo’n succes smaakt uiteraard naar meer en daarom heeft BMW achter de schermen gewerkt aan een nieuw 20%-model, ditmaal op basis van de zakelijk goed in de markt liggende 1-serie. Middels een verlaagd onderstel, 16 inch lichtmetalen wielen omringd door banden met een extra lage rolweerstand weten de 116i en 118i EfficientDynamics Edition de eerste tienden van het reguliere brandstofverbruik af te snoepen. Vervolgens gooide BMW er de standaard Efficient Dynamics-technieken als het Auto Start/Stop, schakelindicatie, actieve aerodynamica, directe brandstofinspuiting en Brake Energy Regeneration tegenaan en het streven om de maximale hoeveel brandstof te besparen was bereikt. Gevolg is dat ook de gemiddelde CO2-uitstoot van de beide 2.0 liter viercilinderbenzinemotoren afnam naar 140 g/km. In Nederland is deze waarde goed voor een notering in de lijst van auto’s met een bijtelling van 20%. De BMW 1-serie EfficientDynamics Edition is leverbaar vanaf € 26.045,-.

BMW Performance Pack
Tegen een meerprijs van € 1.495,- is er eventueel het nieuw samengestelde BMW Performance Pack voor de beide 1-series verkrijgbaar. Het accessoirepakket bestaat uit optische verwennerijen als een set 17 inch lichtmetalen wielen, chromen nierengrille, en BMW Performance uitlaatsysteem inclusief einddemper en verchroomde eindstukken. Dit pakket wordt door de dealer gemonteerd waardoor er geen fiscale bijtelling over wordt geheven. 18 inch lichtmetaal kost nog eens € 500,- meer.


Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers