Nieuws

Jaguar XKR 75

Gelimiteerde Jaguar XKR 75

Met een exclusieve limited edition van de XKR viert Jaguar haar 75ste verjaardag. Voor die gelegenheid werd een XKR ontwikkeld die dankzij een combinatie van meer vermogen, verder aangescherpte rij-eigenschappen en een onderscheidend uiterlijk een waar feestnummer is.

Gelimiteerde Jaguar XKR 75
Jaguar´s nieuwe CEO, Dr. Ralf Speth, had een duidelijke opdracht voor het Jaguar engineering team: ontwikkel een XKR met meer vermogen, een geweldig onderstel en dito besturing en een grip waarmee het gehele potentieel van de XKR wordt tentoongesteld. Dat alles om 75 jaar Jaguar waardig te vieren.

Meer vermogen
De engineers gingen vol plezier en met de nodige uitdagingen aan de slag. De 5.0 liter V8 in het vooronder werd getuned van 510 naar 530 pk en bovendien wordt voortaan 655 Nm´s op de achterwielen afgegeven. Al dat vermogen is niet zomaar een leuk gegeven op papier, maar resulteert ook daadwerkelijk in een 0,2 seconde snellere acceleratie van 0-100 km/h (4,4 seconden). De topsnelheid werd begrensd op 280 km/h.

Aerodynamica
Het extra vermogen en de hogere snelheid was mede de reden voor het ontwerpen van een aerodynamica pakket. Met een andere voorspoiler, aangepaste zijskirts, een speciale diffusor en een grotere spoiler moet de wegligging op hoge snelheden nog beter zijn. En minstens zo belangrijk: het geeft de XKR 75 een onderscheidende look. Dat laatste wordt overigens benadrukt door de Stratus Grey carrosseriekleur, de roodgelakte remklauwen en de 20 inch Vortex lichtmetalen wielen. Unieke graphics ronden zijn speciale uiterlijk af.

Onderstel
Behalve de aanpassingen aan de motor en het uiterlijk werd er ook flink aan het onderstel gesleuteld. Volgens de ingenieurs is de aangepaste vering 28 procent stijver aan de voorzijde en 32 procent op de achterwielen. De wielophanging werd bovendien verbeterd en de software van de dempers werd gekalibreerd om nog sportiever voor de dag te komen.

75 exemplaren
Zoals je mogelijk al had verwacht zal Jaguar maar 75 exemplaren van de XKR 75 produceren. Nadat de auto begin juli tijdens het Goodwood Fesitval of Speed zal debuteren openen de orderboeken. Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië. België en Nederland behoren tot de gelukkigen. Het model zal enkel in deze zes landen leverbaar worden.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gelimiteerde Jaguar XKR 75
Gelimiteerde Jaguar XKR 75

Zoeken

Merk- & modeldossiers