Nieuws

MINI vs. Porsche

Briljante marketingstunt van MINI

MINI daagt Porsche uit om te gaan racen. MINI daagt Porsche uit? Jazeker! Bij MINI hebben ze er schoon genoeg van dat Porsche´s altijd de beste plek krijgen bij de valet parking. En daar wil men om gaan racen. Porsche is echter niet bepaald onder de indruk van MINI´s uitdaging.

Briljante marketingstunt van MINI
Het is op voorhand al een bekeken zaak wanneer je op het circuit tegen elkaar zou gaan racen. Met 172 pk in de MINI Cooper S en 385 pk in Porsche 911 Carrera S lijkt de race al bepaald voordat er ook maar één spoor met rubber gelegd is. MINI weet dat ook en als initiatiefnemer van deze race heeft de brutale autofabrikant ongetwijfeld een unieke race uitgezet. Het hoe en wat? Dat weet niemand. En zeker Porsche niet. Maar goed, daar gaat het ook niet om.

Treiterij
Waar het wel om gaat is de fantastische manier waarop MINI de stunt heeft verpakt. Met advertenties, videoboodschappen en zelfs een spandoek boven het hoofdkantoor van Porsche doet MINI er alles aan om de sportautofabrikant uit te dagen en een klein beetje te treiteren. Het meest gewelidge is misschien nog wel dat de huidige directeur van MINI USA, de uitdager, werkzaam is geweest bij Porsche!

De race
Porsche heeft tot dusver bedankt voor MINI´s aanbod. Volgens de sportautofabrikant hebben zij zich wel voldoende bewezen en hoeven ze niet te racen om roem, status en promotionele stunts. Is dat nu niet juist de arrogantie die MINI probeert door te prikken? Stel dat er wel een race gaat plaatsvinden dan is dat op maandag 21 juni. Locatie: Road Atlanta, Braselton.

Alle acties van MINI om Porsche uit te dagen, maar ook video´s, de reactie van Porsche en maandag de race zijn te zien op Facebook.com/MINIUSA.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Briljante marketingstunt van MINI

Zoeken

Merk- & modeldossiers