Nieuws

Opel Astra Sports Tourer

Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Een gestroomlijnde stationwagon die de functionaliteit van topklasse combineert met een atletische en stijlvolle vormgeving. Zo wil Opel de Astra Sports Tourer graag in de markt zetten. Een hele mond vol, maar de boodschap is duidelijk: na de vijfdeurs Astra moet ook deze stationwagon een succes worden.

Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Stationwagons zijn bij Opel van oudsher goed voor 25 procent van de totale Astra-verkopen. In ons land is dat zelfs nog een beetje meer, waardoor het belang van de Astra Sports Tourer niet kan worden onderschat. Opel gaat de introductie met vertrouwen tegemoet. In een half jaar tijd zijn er al 160.000 orders genoteerd voor de Astra (5-deurs) en dat zal met de Sports Tourer alleen maar toenemen. Want Opel-fan of niet, ook dit model gaat het bijzonder goed doen. Daar zal iedereen het over eens zijn.

DNA
Met trots laat Opel weten in 1953 de eerste Europese fabrikant te zijn geweest die een stationwagon in dit segment presenteerde: de Rekord Caravan. Maar wat is er in de tijd dan veel veranderd! Van die hoekige vormen is niets meer terug te zien. De nieuwe Astra Sports Tourer borduurt duidelijk voort op het design-DNA dat met de Insignia werd ingezet en uiteraard ook met de nieuwe Astra succesvol is ontvangen. Waar de Sports Tourer van voren duidelijk Astra uitstraalt doen de zijlijn en de achterzijde sterk aan zijn grote broer denken. En dat is alleen maar een compliment. Het plaatje oogt sportief, lekker breed en tegelijkertijd is het een representatieve verschijning.

500 tot 1.550 liter
Van binnen feitelijk geen spannende zaken. De Astra Sports Tourer heeft met 2.685 mm dezelfde wielbasis als zijn vijfdeurs broertje en biedt dan ook dezelfde ruimte op de zitplaatsen. Maar wie de achterklep opent zal uiteraard een aantal liters meer kwijt kunnen. Om precies te zijn: 500. Klap je de achterbankleuningen neer, dit kan met een knop in de kofferbak, dan is er 1.835 mm laadruimte (28 mm meer dan de huidige Astra stationwagon) voor handen. In liters betekent dat een laadruimte van 1.550. Om die ruimte zo efficiënt mogelijk te kunnen benutten is er alles aan gedaan om de wandbekleding zo vlak mogelijk te houden.

Motoren
Het motorengamma van de Sports Tourer komt overeen met dat van de vijfdeurs Astra plus één nieuwe benzinemotor. Instapper is de 100 pk sterke 1.4. Die wordt gevolgd door de in de Sports Tourer debuterende 120 pk sterke 1.4 turbo welke op zijn beurt wordt gevolgd door eenzelfde motor met 140 pk. Vervolgens zien we de ongeblazen 1.6 met 115 pk gevolgd door de topper van de benzinereeks: de 1.6 turbo (180 pk). Minstens zo belangrijk is het dieselgamma dat aftrapt met de EcoFlex. Hierin ligt een 1.3 CDTi met 95 pk. Mede dankzij een start-/stopsysteem moet dit model de meest zuinige Astra SportsTourer zijn. Wie iets meer vermogen wenst kan kiezen voor de 1.7 CDTi met 110 of 125 pk. Topper binnen de dieselrange is de 160 pk sterke 2.0 CDTi.

Uitrusting
Opel tilt de Astra SportsTourer, net als de vijfdeurs, naar een hoog niveau. Qua uitrusting vertaalt zich dat onder andere in het leveren van het adaptieve koplampsysteem AFL+, het frontcamerasysteem Opel Eye en tal van moderne elektronica. Volgend jaar zal er bovendien een nieuwe generatie van de FlexFix fietsendrager debuteren op de Astra SportsTourer. Uiteraard is ook Opel´s adaptieve FlexRide-ophanging leverbaar. Het systeem past zich voortdurend aan de wegomstandigheden en rijstijl aan. In de standaardmodus biedt de FlexRide het volledige gamma beschikbare instellingen. In de modi ‘Sport’ en ‘Tour’, die de bestuurder zelf kan inschakelen, past het FlexRide-systeem respectievelijk de sportiefste of meest comfortabele instellingen toe. De sportmodus zorgt bovendien voor een strakkere respons van het gaspedaal en de stuurinrichting.

Vanaf december zal de nieuwe Opel Astra SportsTourer bij de vaderlandse dealers staan. De prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer
Onthuld: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Zoeken

Merk- & modeldossiers