Nieuws

Volvo C30

De eerste elektrische Volvo is nabij

Volvo zal vlak na de zomer beginnen met de oplevering van de eerste tien elektrische C30’s. De Zweedse fabrikant werkt hiervoor samen met energieproducent Göteborg Energi en gebruikt de elektrisch aangedreven auto’s voor uitgebreide tests.

De eerste elektrische Volvo is nabij
De elektrische Volvo´s in de demovloot zijn voorzien van geavanceerde meetapparatuur waarmee gegevens worden verzameld over hoe gebruik, rijpatroon en het opladen de levensduur van de accu beïnvloeden. De C30 is voorzien van een geavanceerde lithium-ion-accu die via een gewoon stopcontact kan worden opgeladen. Het opladen van een volledig lege accu neemt acht uur in beslag. De topsnelheid van de elektrische Volvo bedraagt 130 kilometer per uur. De acceleratie van stilstand naar 100 kilometer per uur neemt 10,5 seconden in beslag.

Toekomstmuziek

‘Dit is een belangrijke stap voor ons´, meldt Lennart Stegland, directeur van de divisie Special Vehicles bij de Zweedse autofabrikant. ‘De Volvo C30 Electric is een logisch onderdeel van de DRIVe-modellen, ontwikkeld voor het verduurzamen van onze mobiliteit’. Over de kansen van de elektrische auto zegt hij: ‘Naar schatting rijdt in Zweden vijf tot tien procent van de auto´s elektrisch in 2020. Tussen 2020 en 2025 zal de elektrisch aangedreven auto in heel Europa een marktaandeel hebben van drie tot tien procent - dat percentage zal per land variëren.´
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De eerste elektrische Volvo is nabij

Zoeken

Merk- & modeldossiers