Automultimedia

Eclipse lanceert nieuw inbouwnavigatiesysteem

Eclipse lanceert nieuw inbouwnavigatiesysteem

Eclipse presenteert de AVN726EE, een multimedianavigatiesysteem die de snelste bediening en het beste beeld en geluid in z’n prijsklasse biedt. Althans, dat beweert Eclipse. Het inbouwsysteem is verkrijgbaar vanaf € 1.199,- (exclusief montage).

De Eclipse AVN726EE beschikt over een 7 inch touch screen en bevat de meest gebruikelijke multimediafeatures. Op het gebied van navigatie kunnen onder andere grote steden en bezienswaardigheden (meer dan 1,3 miljoen) in 3D worden weergegeven. De beelden worden naar eigen zeggen in een veel hogere kwaliteit weergegeven dan andere multimedia-apparaten in z’n segment. Ook rijbaanbegeleiding en spraakherkenning behoren tot de standaardmogelijkheden. Als optie kan een achteruitrijcamera en achtermonitoren worden aangesloten.

Voor audiofielen
Eclipse heeft extra veel aandacht besteed aan de geluidweergave en daarom zou de AVN726EE uitermate geschikt zijn voor muziekliefhebbers. Maar liefst tien ingenieurs hebben zich bezig gehouden met het tunen van componenten zodat zij de best mogelijke klank leveren. Zo is er in de voeding gekozen voor speciale high-end onderdelen zoals een 4 x 50W Mosfet versterker, drie RCA-uitgangen van 5 V/55 Ohm, een USB 2.0-aansluiting en Crossover. Daarnaast is de AVN726EE voorzien van DVD/CD loopwerk uit eigen huis. Bestandsformaten als DVD, DivX, MP3, WMA, CD-R/RW kunnen moeiteloos worden afgespeeld. En zoals het een multimedia-apparaat betaamd ontbreken een radiotuner en iPod-aansluitingen voor video- en audiostreaming ook niet. Bluetooth-verbinding is er voor het handsfree aansluiten van een GSM. De microfoon voor de telefoon wordt los meegeleverd.

Diefstalproof
Om diefstal van deze nieuwste Eclipse tegen te gaan is de AVN726EE uitgerust van het zogeheten Eclipse Security Network (ESN). Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat het apparaat na diefstal niet meer gebruikt kan worden. Het is gebleken dat de systeemcode ervan door de jaren heen niet te kraken is.

Over Eclipse Car Entertainment
Eclipse is een vrij onbekende speler in de markt van automultimedia. Toch heeft het merk een behoorlijke staat van dienst. Eclipse is een merknaam van Fujitsu Ten Limited, een onderdeel van het Japanse conglomeraat Fujitsu bekend van o.a. Fujitsu-General (airconditioners) en Fujitsu-Siemens (computers). Al sinds 1955 maakt Fujitsu Ten autoradio’s en daarna automultimediasystemen. In eerste instantie werden de tuners als eerste montage in Toyota’s (Toyota heeft een aandeel van 35% in Fujitsu Ten) geïnstalleerd, maar daarna werden ze ook wereldwijd gedistribueerd onder de merknaam TEN en Fujitsu-Ten. Inmiddels is Eclipse in Japan de marktleider op het gebied van navigatiesystemen.

Prijs
De Eclipse AVN726EE kost € 1.199,- en is verkrijgbaar bij de betere multimediawinkelketens. Wie ook over de iPod-mogelijkheden wil beschikken dient een daarvoor bestemde kabel aan te schaffen. Deze iPC-709 iPod-kabel kost € 39,99. De optionele BEC-108 achteruitrijcamera is verkrijgbaar voor € 219,- en een afstandsbediening (type RMC-105) is er voor € 24,99.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eclipse lanceert nieuw inbouwnavigatiesysteem
Eclipse lanceert nieuw inbouwnavigatiesysteem
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers