Automultimedia

Onderscheiding voor veelgeprezen systeem van Fiat

Onderscheiding voor veelgeprezen systeem van Fiat

Het Engelse vaktijdschrift ´Automotive World´ heeft het CONNECT-systeem van Fiat Auto gewaardeerd met een belangrijke onderscheiding.

De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de sectoren techniek, handel, wetenschap en de auto-industrie, is bijzonder te spreken over de mogelijkheden die het CONNECT-systeem de weggebruiker biedt.

Het geavanceerde systeem is modulair opgebouwd en omvat een radio-/CD-speler, dual-band GSM telefoon, satellietnavigatie, stembesturing, oproepbare service via het CONTACT CENTER en de mogelijkheid informatie van de trip computer weer te geven. CONNECT beschikt in meest uitgebreide vorm over een 5 inch groot TFT kleurenbeeldscherm, zoals we dat kennen van laptop computers: helder en vanuit elke hoek goed afleesbaar. Het navigatiesysteem onderscheidt zich door de fraaie kaarten met kleur en relief.

Het CONNECT-systeem is inmiddels te vinden in de Alfa 147, de Fiat Doblò en de nieuwe Fiat Stilo. In de nabije toekomst kunnen alle Fiat-, Alfa Romeo- en Lancia-modellen met het systeem uitgerust worden.

"CONNECT biedt de bestuurder een ingenieus hulpsysteem", oordeelt ´Automotive World´. De rol van de ´hulpdienst´ wordt vertolkt door Fiats CONTACT CENTER in Arese (Italië). Met één druk op de knop wordt een SMS´je uitgezonden richting Itali‘. In dit bericht zit uw actuele positie besloten waardoor men precies weet waar u zich bevindt. Aansluitend neemt de helpdesk het initiatief om u in uw auto te bellen; uiteraard in het Nederlands. Omdat u gebeld wordt, zijn de kosten voor de helpdesk wanneer u in een land rijdt waar u ook uw GSM- en CONNECT abonnement heeft lopen. De helpdesk geeft niet alleen antwoord op allerhande vragen, maar zorgt ook voor hulp bij technische problemen, een onverhoopt ongeval en zelfs bij een medische calamiteit.

Om de geavanceerde technieken voor het CONNECT-systeem beschikbaar te maken, is de bedrading opgebouwd op een manier die te vergelijken is met die van een computer oftewel een combinatie van snelle netwerken in de auto. In één flits kunnen miljoenen bits verwerkt worden. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Tony Lewin van ´Automotive World´: "Het CONNECT-systeem is een ideale reisbegeleider omdat in korte tijd in de auto alle informatie is op te vragen die men wenst: van verkeersopstoppingen en reisroutes tot het reserveren van b.v. nabij gelegen hotels".

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Onderscheiding voor veelgeprezen systeem van Fiat
Onderscheiding voor veelgeprezen systeem van Fiat
Redactie
Door Redactie

Zoeken