Automultimedia

VDO Dayton combineert navigatie en TV

VDO Dayton combineert navigatie en TV

VDO Dayton brengt twee navigatiesystemen op de markt waarop ook TV is te kijken. Nu de portable navigatiesystemen steeds meer veranderen in mobiele entertainmentapparaten is VDO Dayton met de PN 4000 en PN 6000 de concurrentie een stap voor.

We zien de laatste tijd dat de portable navigatiesystemen steeds meer veranderen in mobiele multimedia-apparaten. Behalve navigeren is het op menig modern navigatiesysteem mogelijk om een MP3´tje af te spelen of een foto/film te bekijken. VDO Dayton gaat echter nog een stap verder en presenteert de PN 4000 en PN 6000. Beide portable navigatiesystemen zijn voorzien van digitale televisie.

TV-ontvanger
De DVB-T ontvanger is op beide systemen standaard ingebouwd. Dat maakt het mogelijk om op het 4,3 inch display van de PN 4000 en het 5,3 inch display van de PN 6000 naar digitale televisie te kijken. Daarbij is de receiver zo ontwikkeld dat ook met snelheden van rond de 160 km/h de ontvangst perfect blijft. Bovendien zorgt de dubbele ontvanger ervoor dat er ook een digitale programmagids kan worden bekeken en ondertiteling in diverse talen beschikbaar is. In Nederland kunnen gratis de zenders Nederland 1,2 en 3 worden bekeken en de lokale omroepen. In de meeste West-Europese landen is gratis digitale tv-ontvangst mogelijk. Hierbij kan men denken aan CNN of BBC World.

Meer mogelijkheden
Naast de mogelijkheid om TV te kijken zijn de PN 4000 en PN 6000 uiteraard ook geschikt voor navigatie. Zowel met gesproken tekst als met symbolen wordt de route aangeduid. Daarnaast hebben de systemen een ingebouwde SD-kaartlezer voor het bekijken van foto´s of het afspelen van een video. Een Bluetooth-module is optioneel en maakt het mogelijk om handsfree te bellen via het systeem.

Handig voor onderweg
Met de PN 4000 en PN 6000 laat VDO Dayton zien dat het portable navigatiesysteem steeds meer verandert in een mobiel multimediasysteem. Daarmee is VDO de concurrentie een stap voor. Dit systeem is namelijk wel heel erg handig voor onderweg, op de camping of in het hotel. De PN 4000 kost € 399,- en de PN 6000 kost  € 499,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
VDO Dayton combineert navigatie en TV
VDO Dayton combineert navigatie en TV
Redactie
Door Redactie

Zoeken