Automultimedia

Supersnel kantoor: Maybach Brabus

Supersnel kantoor: Maybach Brabus

Internetten of een film kijken in de auto? Het kan in de Maybach van Brabus. Een stoplichtsprintje doen en 640 pk en 1026 Nm op de weg overbrengen? Ook dat kan in de Maybach van Brabus!

Van buiten is het ontwerp van de Maybach niet grof aangepast maar met wat subtiele wijzigingen toch een heel andere auto geworden. Je ziet de aanpassingen het beste als je de standaard Maybach 57 & 62 met deze Brabus vergelijkt. De Maybach heeft een sportievere uitstraling gekregen en komt minder zakelijk over dan de fabrieksversie. De velgen zijn van het enorme formaat 21 inch en banden zijn achter van het immense formaat 325/35 en voor 285/40. Om de auto een stukje dichter bij het asfalt te brengen maar geen compromissen te hoeven doen aan de perfecte wegligging is luchtvering gemonteerd.

De 5.5 liter V12 die standaard in de Maybach ligt levert een vermogen van 550 pk. Lang niet genoeg voor Brabus en dus werd het blok opgeboord tot 6.3 liter en het vermogen nam toe tot 640 pk bij 5.100 toeren per minuut. Het koppel nam toe tot het indrukwekkende 1026 Nm bij maar 1.750 tpm. Daarmee kun je werkelijk alle stenen uit de straat trekken of een complete boom omtrekken!

De cijfers klinken indrukwekkend en dat wordt dan ook omgezet in prestaties die bepaald niet tegenvallen. De Brabus Maybach heeft de prestaties van een supersnelle sportwagen en sprint in 4.9 seconden naar 100 km/h waarna hij doorgaat tot 300 km/h (begrensd).

Ook het interieur is niet gelaten zoals Maybach de auto aan je aflevert. Brabus heeft er een waar kantoor van gemaakt met alleen de beste van de beste materialen en de modernste apparatuur. Het interieur wordt gekenmerkt door leer, alcantra en diverse andere decoratieve materialen.

Om onderweg te kunnen werken of lekker een filmpje te kijken heeft Brabus twee 15.2 (standaard 9) inch TFT-schermen gemonteerd in de voorstoelen. Deze 16:9, ofwel breedbeeldschermpjes, kunnen gebruikt worden voor het kijken van een film of als monitor voor een ingebouwde computer. Deze, volledig voor de Maybach ontwikkelde, computer heeft een harde schijf van 80 GB en je kunt ermee op het internet. De verbinding, die 1.5 keer sneller is dan een ISDN-lijn, maakt gebruik van W-LAN technologie. Een draadloze muis en toetsenbord maken het mogelijk om te werken in de auto. In de middenconsole is een USB 2.0 poort aanwezig waar je een printer of een digitale camera op aan kunt sluiten.

Kortom, de Maybach van Brabus is een rijdend kantoor dat met de prestaties van een sportauto over ´s lands wegen zoeft!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Supersnel kantoor: Maybach Brabus
Supersnel kantoor: Maybach Brabus
Supersnel kantoor: Maybach Brabus
Supersnel kantoor: Maybach Brabus
Redactie
Door Redactie

Zoeken