Automultimedia

Bluetooth-autoradio: Sony MEX BT-2500

Bluetooth-autoradio: Sony MEX BT-2500

Sony heeft een betaalbare Bluetooth-autoradio gepresenteerd; de MEX BT-2500. De in-car CD-tuner ondersteunt niet alleen het gebruik van een mobiele telefoon voor handsfree bellen, maar kan bovendien via een Bluetooth-verbinding muziekbestanden afspelen.

De Sony MEX BT-2500 is een opvallend betaalbare autoradio met Bluetooth. Het systeem heeft een adviesprijs van € 199,- en is voor dat geld voorzien van veel mogelijkheden. Behalve het afspelen van diverse audio-CD´s en meerdere bestandsformaten (waaronder MP3) is de MEX BT-2500 ook voorzien van een Bluetooth-verbinding. Bluetooth is een standaard functie op veel mobiele telefoons en wordt veel gebruikt door automobilisten. Naast veilig bellen met een Bluetooth-telefoon biedt de MEX BT-2500 ondersteuning voor de Bluetooth A2DP-specificatie (Advanced Audio Distribution Profile). Deze nieuwe standaard is aanwezig op veel telefoons van diverse fabrikanten en maakt draadloze streaming van hoogwaardige digitale muziek van de telefoon naar de autoluidsprekers mogelijk. Ook de Bluetooth-compatibele Sony WALKMAN-modellen en vrijwel alle andere draagbare audio-apparaten zijn geschikt te maken voor Bluetooth door toevoeging van het compacte Sony TMR-BT10 Bluetooth accessoire dat direct kan worden aangesloten op de hoofdtelefoonaansluiting van de audiospeler.

AUX-ingang
Er is ook een AUX-ingang op het frontpaneel voor aansluiting van een draagbare audiospeler via de hoofdtelefoonaansluiting. Dit biedt extra flexibiliteit voor bestuurders die geen Bluetooth adapter hebben voor hun speler.

Prijs
Zoals gezegd wordt de Sony MEX BT-2500 verkocht voor een scherpe adviesprijs van € 199,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bluetooth-autoradio: Sony MEX BT-2500
Bluetooth-autoradio: Sony MEX BT-2500
Redactie
Door Redactie

Zoeken