Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 is een elektrische SUV die geproduceerd wordt door het Zuid-Koreaanse automerk Hyundai. Sinds het model is geintroduceerd in 2021 is het uitgegroeid tot een van de meest populaire modellen van het merk.

Hyundai Ioniq 5

Prijzen Hyundai IONIQ 5

De Hyundai IONIQ 5 is een elektrische auto en daarom wat duurder in de aanschaf dan bijvoorbeeld een Hyundai IONIQ 1.5 GDi SE Connect. Op lange termijn bespaar je wel op onderhoud en brandstof, waardoor je toch goedkoper uit bent. Voor meer informatie over de prijzen van de Hyundai IONIQ 5 kan je kijken op onze prijzen pagina.

Hyundai Ioniq 5: 100 en 130 km/h

De Hyundai Ioniq 5 is een elektrische auto die dicht bij de door de fabriek opgegeven actieradius komt. Je kunt er 100 of 130 km/h mee rijden en de batterij is na 424 kilometer leeg. Het stroomverbruik is aan de hoge kant, maar in lijn met andere elektrische suv's.

Hyundai IONIQ 5 - de nieuwe standaard in zijn segment

Met de Ioniq 5 heeft Hyundai een krachtige en ruime elektrische auto getekend, die veel aandacht trekt dankzij zijn retro-uiterlijk. De Ioniq 5 stuurt licht en trefzeker, en laadt sneller op dan zijn concurrenten. Het maakt niet uit welke uitvoering je bestelt, je profiteert altijd van een 800 Volt-laadsysteem.

Hyundai Ioniq 5 snelladen

De Hyundai Ioniq 5 is een elektrische auto die in staat is om met een laadvermogen van 220 kW te laden. Dit komt overeen met de folder die Hyundai heeft uitgebracht. Wanneer je de Ioniq 5 aansluit op het juiste laadstation, kan je binnen 18 minuten weer rijden.

Hyundai IONIQ 5 - de slimste elektrische auto op de markt

De Hyundai IONIQ 5 is een elektrische crossover met retrofuturistische trekjes die opvallend veel handige gadgets en een laadvermogen biedt waar geen concurrent aan kan tippen. Onze collega's van RTL Auto Review namen de Ioniq 5 mee naar Rotterdam voor een korte citytrip en waren onder de indruk van alle functies die deze auto te bieden heeft.

Hyundai Ioniq 5 heeft de kleinste accucapaciteit

Hyundai Ioniq 5 heeft de kleinste batterij van 72,6 kWh. De BMW iX3 heeft een netto capaciteit van 74,0 kWh en in de Audi Q4 E-Tron 50 quattro staat 76,7 kWh tot je beschikking. De Ioniq 5 begint dus met een piepkleine achterstand.

Hyundai Ioniq 5 verslaat Audi Q4 E-Tron en BMW iX3 in test

In een uitgebreide test in Auto Review 11 neemt de Hyundai Ioniq 5 het op tegen de Audi Q4 E-Tron en de BMW iX3. Op de site focussen we ons op de pluspunten van de Ioniq 5. De Ioniq 5 heeft niet de grootste actieradius, maar biedt wel veel ruimte en is snel te laden. Het trekgewicht is ook hoog en de auto remt goed. De Ioniq 5 is ook goedkoper dan zijn concurrenten.

Hyundai IONIQ 5 - de beste elektrische SUV

De Hyundai IONIQ 5 is een fraaie en sportieve elektrische SUV die het opneemt tegen de Ford Mustang Mach-E, Skoda Enyaq iV en Volkswagen ID.4. Na een eerste kennismaking is ons al snel duidelijk: de Hyundai IONIQ 5 is degene die je wilt. De auto heeft een 204 pk sterke elektromotor die de achterwielen aan drijft, en een accupakket van 77 kWh. Het interieur is fijner dan dat van de Enyaq of ID.4, en de auto rijdt gemakkelijk en soepel.

Hyundai Ioniq 5 vernedert Volkswagen ID.4

De Hyundai Ioniq 5 en de Volkswagen ID.4 laten perfect zien hoe snel de ontwikkelingen gaan met elektrische auto's. De accutechniek staat garant voor een grote actieradius, het laadsysteem waarborgt een korte wachttijd bij de snellaadpaal. Maar wat nu goed is, kan over een half jaar zomaar weer achterhaald zijn ...

De Hyundai Ioniq 5 verscheen in de zomer van 2021 op de markt, met een laadsysteem dat een hoogste vermogen van 220 kW aankon! Dit in contrast tot het maximum laadvermogen van 125 kW van de Volkswagen ID.4. Bovendien beschikte de Hyundai Ioniq 5 over twee elektromotoren die gezamenlijk alle vier de wielen aandrijven, ontwikkelend een vermogen van 305 pk en een koppel van 605 Nm - waarmee de elektrische SUV in slechts 5,2 seconden naar 100 km/h katapulteert! De Volkswagen ID.4 GTX presteert hier maar matig tegenover met 'slechts' 299 pk en 460 Nm.

Wat volgde was dat de Hyundai Ioniq 5 in Auto Review nummer 2/2022 als nieuwe benchmark uit Zuid-Korea naar voren kwam in een vergelijkende test met de Volkswagen ID.4. De conclusie was duidelijk: de Hyundai Ioniq 5 vernedert de Volkswagen ID.4 op alle vlakken.

Hyundai IONIQ 5 vs. Volkswagen ID.4: de ultieme elektrische SUV-vergelijking

De Hyundai IONIQ 5 en de Volkswagen ID.4 zijn twee van de meest populaire elektrische SUVs op de markt. In dit artikel worden ze uitvoerig vergeleken op hun prestaties, comfort en bedieningsgemak. Hoewel de ID.4 GTX iets beter scoort op het gebied van comfort, weet de IONIQ 5 met zijn dynamieke rijeigenschappen toch te overtuigen.

Hyundai IONIQ 5 - De beste elektrische auto voor een lange rit

Als je op zoek bent naar een elektrische auto die geschikt is voor een lange rit, dan is de Hyundai IONIQ 5 de beste keuze. Dankzij het grote bereik van 430 kilometer kun je met deze auto gemakkelijk een lange afstand afleggen. Ook presteert de IONIQ 5 goed bij hoge snelheden, dankzij de actieradius van 404 kilometer bij 130 km/h.

Hyundai IONIQ 5 vs. Skoda Enyaq iV

Als je op zoek bent naar een betaalbare elektrische SUV, is de Hyundai IONIQ 5 een goede optie. Hoewel het prijzige opties aanbiedt, kun je toch veel geld besparen door voor het basismodel te gaan. Het biedt ook een aantal voordelen boven de Skoda Enyaq iV, zoals een achteruitrijcamera en stoelverwarming.

Hyundai IONIQ 5: gemaakt van gerecycled materiaal

De Hyundai IONIQ 5 is ontworpen als ecologisch visitekaartje van Hyundai. Op plekken waar je het niet verwacht, is gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. De portierbekleding is bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled papier, terwijl de stoelbekleding van de Ioniq 5 gedeeltelijk is gemaakt van oude petflessen. Die worden schoongemaakt, geplet en in kleine stukjes versnipperd. Die kleine stukjes worden omgesmolten, tot ze geschikt zijn als bekleding voor de stoelen. Visserijafval wordt gerecycled tot nieuwe materialen, en die kun je in auto’s gebruiken. Van de visnetten kun je bijvoorbeeld econyl maken, een nylongaren dat de basis is voor nieuwe toepassingen. De vloermatten in de Ioniq 5 zijn van dit materiaal gemaakt.

Hyundai IONIQ 5: een zeer aantrekkelijk alternatief

Voor particuliere automobilisten die de kwaliteiten van de Hyundai IONIQ 5 waarderen, is private lease nauwelijks duurder dan kopen. Je betaalt elke maand een vast bedrag en hoeft je geen zorgen te maken over verzekering of onderhoud.

Hyundai Ioniq 5 kopen? Wacht nog even, dan heeft-ie een grotere actieradius

De Hyundai Ioniq 5 is er in twee uitvoeringen: met een 58 kWh-batterij (actieradius: 384 kilometer) en met een 73 kWh-batterij (actieradius: 481 kilometer). Maar waar de auto echt mee scoort op de inmiddels behoorlijk drukke elektrische suv/cross-over-markt, dan is het zijn laadvermogen. Aan de juiste snellader haalt hij een snelheid van 225 kW, waarmee zijn al accu binnen 20 minuten weer voor 80 procent vol zit.

Maar er komt nóg een versie van de Ioniq 5. Die debuteert in de zomer op de markt en krijgt een batterijpakket van 77,4 kWh. Wat dat doet met de actieradius, vertelt Hyundai nog niet, maar je kunt er gerust vanuit gaan dat die boven de 500 kilometer terecht komt. Het model krijgt bovendien een aantal nieuwigheidjes mee, zoals voorverwarming van de batterij voor optimaal laden en zogeheten Smart Frequency Dampers voor meer comfort en betere rijeigenschappen.

Hyundai Ioniq 5 N: sneller dan de Kia EV6 GT?

De Hyundai Ioniq 5 N is een elektrische auto die net iets minder krachtig is dan de Kia EV6 GT. Het prototype op deze foto's heeft grotere remmen en, zo meldt de fotograaf, een duidelijk stijver onderstel. Wat vermogen betreft blijft de Ioniq 5 iets achter bij de EV6. Voor die verhouding is nou eenmaal gekozen binnen het Hyundai-concern, waar ook Kia deel van uitmaakt. Dat betekent dat de Ioniq 5 N rond de 580 pk zal zitten. Het nieuwe model komt extreem snel van zijn plek, zowel bij het stoplicht (onze arme maag) als bij de laadpaal, waar hij profiteert van 800 Volt-techniek. Net als de andere uitvoeringen van de Ioniq 5 kan hij met maximaal 225 kW laden. De EV6 overklast hem wederom, met snelladen tot wel 240 kW.

Exclusieve Hyundai (Ioniq 5) verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken