Tests

Eerste rij-indruk BMW 3-serie Cabriolet

Eerste rij-indruk BMW 3-serie Cabriolet

In Phoenix (Verenigde Staten) reden wij afgelopen week de eerste kilometers met de nieuwe BMW 3-serie Cabriolet. In tegenstelling tot zijn voorgangers maakt de nieuweling gebruik van een stalen klapdak. Dat brengt een hoger gewicht met zich mee, maar de 306 pk sterke zescilinder waar wij mee reden heeft daar geen enkele moeite mee.

Eind oktober toonde BMW ons de eerste foto´s en gegevens van de nieuwe 3-serie Cabriolet. In tegenstelling tot wat we van BMW gewend waren werd de auto uitgerust met een hardtop dak in plaats van een stoffen kap. De dakconstructie van de 3-serie Cabrio bestaat uit drie delen en kan elektrohydraulisch en volledig automatisch worden geopend of gesloten. Met een druk op de knop voltrekt het schouwspel zich in 23 seconden. Om ruimte te maken voor het dak scharniert het kofferdeksel van deze cabriolet ook aan de achterzijde.

Heerlijk grommende zescilinder
Op de uitgestrekte wegen rondom Phoenix ontpopt de 3-serie Cabriolet zich als een echte cruiser waarmee kilometers lang kan worden genoten van het open rijden. Vooral met de 306 pk sterke zescilinder onder de motorkap is het op en top genieten. De krachtbron laat zich met geopende kap duidelijk horen en toont de sportieve achtergrond van deze Duitser. Vooral in vergelijking met de Coupé is het heerlijk om de motor te kunnen horen grommen. De fabrikant heeft flink zijn best gedaan om de carrosserie voldoende stijf te maken. De koets vertoont nauwelijks trillingen op een slecht wegdek en blijft in snelle bochten uiterst vlak. Ook de besturing is lekker direct en geeft veel gevoel. Allemaal ingrediënten voor een lekkere stuurmansauto, tot op zekere hoogte. Wanneer de bochten korter op elkaar volgen speelt het hogere gewicht uiteraard parten.

Prijzen en uitrusting
De standaarduitrusting van de nieuwe BMW 3-serie cabriolet biedt onder meer zaken als lichtmetalen 17-inchwielen, een op afstand bedienbaar cabriodak, xenon koplampen en cruise control. De liefhebber kan op de optielijst zijn hart ophalen aan de meest exclusieve en comfortverhogende zaken. Denk dan aan een unieke warmtewerende leren bekleding en een automatische airco, specifiek voor gebruik in een cabriolet. Prijzen beginnen bij 51.500 euro voor de 320i cabriolet en lopen op tot 66.600 euro voor de 335i. De 330d begint bij 65.250 euro. Vanaf 24 maart staat ie bij de Nederlandse dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk BMW 3-serie Cabriolet
Eerste rij-indruk BMW 3-serie Cabriolet
Redactie
Door Redactie

Zoeken