Tests

Eerste rij-indruk Audi A6

Eerste rij-indruk Audi A6

‘De lachende derde’, zo zou je Audi ook wel kunnen noemen van de drie Germaanse premiummerken. Steevast blijven aanhaken om er uiteindelijk met de beste verkoopcijfers vandoor te gaan. Tot en met vorig jaar gold dat zelfs nog voor de A6 in vergelijking met de nieuwe 5-serie en E-klasse. Maar nu is ook de Audi A6 compleet nieuw. Wij reden ermee op Sicilië en hier alvast een eerste indruk.

Eindelijk is Audi met de nieuwe A6 op volle sterkte en is het gevecht om de klant tegen de BMW 5-serie en Mercedes-Benz E-klasse een eerlijke strijd. Even heeft de concurrentie zijn gang kunnen gaan – al blijkt dat niet uit de statistieken; de oude A6 bleef het gedurende die periode namelijk onveranderd goed doen – maar als het aan Audi ligt is die tijd nu voorbij. Hun nieuwe A6 moet het BMW en Mercedes niet zwaar maken, maar eerder verpletteren. Zonder pardon. Audi zet daarvoor meteen hoog in. Eenmaal geland in Palermo, de hoofdstad van het ´maffiaanse´ eiland Sicilië, mochten we meteen van start in een 2.8 FSI V6 met 204 pk, een 3.0 liter V6-compressor met 300 pk of een tweetal 3.0 liter TDI´s met 204 of 245 pk. De ongetwijfeld meest belangrijkste voor Nederland, de 177 pk sterke 2.0 TDI, stond er ook. En welke we ook kozen, allemaal zaten ze vol in de spullen al dan niet in combinatie met het appetijtelijke, smoelende S line-pakket.

Rijden

Het gevaar van die overdaad is dat het schaadt. Letterlijk, want vanzelfsprekend ziet de afwerking van een ieder van deze testmodellen (met een straatwaarde van pak ‘m beet een kleine ton per stuk) er fantastisch uit, is de bouwkwaliteit verbluffend en is het genieten met het Audi Air Suspension-onderstel over de glooiende Siciliaanse wegen. Maar hoe zit het met de nieuwe Audi A6 van de hardwerkende Jan met de pet? Nauwelijks anders. Want nemen we de sleutels van een A6 zonder de eerdergenoemde luchtgeveerde en adaptieve demping en zetten we binnenin de roze bril af dan is de nieuwe A6 nog steeds een heerlijke auto om mee te rijden. Rustig als het kan, een tikkeltje wild als het moet. Het dynamische van een 5-serie en het comfortgehalte van een E-klasse haalt de A6 weliswaar niet. Audi blijft er tussenin zitten. Daarentegen smeert de nieuwe A6 dit wel over een breder vlak uit. Biedt de nieuwe Audi A6 daarmee dus het beste van beide werelden? Dit lezen jullie in de volledige rij-impressie die binnenkort op Autoreview.nl is te lezen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Audi A6
Eerste rij-indruk Audi A6
Eerste rij-indruk Audi A6
Redactie
Door Redactie

Zoeken