Tests

Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes-Benz CLS

Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes-Benz CLS

´Precies op tijd´, zo zou je de timing van Mercedes-Benz kunnen noemen bij het introduceren van de nieuwe CLS. Op hetzelfde moment zet concurrent Audi hun A7 Sportback in de showrooms. Omdat vergelijken nog niet mogelijk is reden we als eerste met de nieuwe CLS. Een eerste indruk.

Had de eerste generatie CLS de markt nog voor zichzelf, met de komst van de A7 Sportback kan de consument kiezen uit twee Duitse smaken, en in het geval van de duurste CLS-uitvoering zelfs drie want dan mogen we ook de Porsche Panamera tot de kanshebbers rekenen. Enfin, reden genoeg voor Mercedes om de lat van de nieuwe CLS zeer hoog te leggen. En we kunnen het alvast verklappen: missie geslaagd! Niet alleen met het wulpse uiterlijk schiet Mercedes raakt, ook het interieur overtuigt. De styling is wat excentrieker van dat van de E-klasse en door het (optionele) Passion-leer beklede dashboard doet de CLS bijzonder exclusief aan. De binnenruimte valt daarentegen ietwat tegen. Voorin is het uiteraard prima toeven, maar achterin toucheert de kruin toch al snel de fraaie hemelbekleding.

Rijden
Onderhuids is de CLS voorzien van de techniek uit de E-klasse, wat hoge verwachtingen schept. Bevestiging hierop krijgen wanneer we door de heuvels rondom Florence rijden. Heerlijke aandrijflijnen geven geen reden tot klagen. We reden in Italië met de drie van de vier aangeboden motoriseringen. Met name de 265 pk sterke CLS 350 CDI sprong eruit. Het gigantische koppel van 620 Nm van de 3.0 liter V6-diesel maakte keer op keer indruk. Ook vanachter het stuurwiel is het genieten in de CLS. De Duitser blinkt uit in het bieden van comfort mede door het op de testauto´s aanwezige Airmatic (luchtvering). Overhellen doet de CLS nauwelijks en kleine onevenheden worden uitstekend gefilterd. Een druk op de Sport-knop maakt vervolgens een wereld van verschil.

Benieuwd naar al onze ervaringen met de nieuwe Mercedes-Benz CLS? Lees nog deze week onze de volledige rij-impressie!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes-Benz CLS
Eerste rij-indruk nieuwe Mercedes-Benz CLS
Redactie
Door Redactie

Zoeken