Tests

BMW 5-serie Touring

Eerste rij-indruk nieuwe BMW 5-serie Touring

Deze week maakten we in München en omgeving kennis met de nieuwe BMW 5-serie Touring. De stationwagon, die traditiegetrouw goed is voor 40% van de 5-serie verkopen, overtuigt ook nu. Misschien nog wel meer dan ooit tevoren.

Eerste rij-indruk nieuwe BMW 5-serie Touring
Het is onvermijdelijk om niet terug te grijpen naar de vorige generatie 5 Touring. Die was zo uitgesproken dat enige gewenning voor velen aan de orde was. Hoe anders is dat bij deze nieuwe generatie. Het ontwerp is gebalanceerd, sportief en elegant. Van een afstandje lijkt de Touring zelfs compacter dan deze in werkelijkheid is en vinden wij het model persoonlijk nog mooier dan de sedan. Complimenten voor de ontwerpafdeling zijn zeker op zijn plaats.

Ruimte
Waar het bij de Touring feitelijk om draait is zijn extra gebruiksgemak. BMW besteedde daar veel aandacht aan. De constructie van de achterklep is zo compact mogelijk gehouden en door enkel een elektrisch te openen en sluiten klep aan te bieden konden gasveren achterwege blijven. Het gevolg is een paar centimeters extra winst in de breedte. Grote voorwerpen schuif je dan ook gemakkelijk naar binnen als dat nodig is. Op papier meet de bagageruimte een inhoud van 560 liter wat na het neerklappen van de achterbank wordt vergroot tot 1.670 liter. Over de achterbank gesproken, de ruimte aldaar valt net als bij de sedan iets tegen wanneer je voor de Comfortstoelen voorin kiest. Die zijn dusdanig dik dat ze beenruimte van de achterpassagiers wegsnoepen.

520d
Het bochtige parcours rond München leent zich het beste voor een heerlijke zescilinder, maar dat die zich onder alle omstandigheden prima redt staat buiten twijfel. Wij gingen dan ook op pad met de 520d, de instapdiesel. In theorie dan, want in de praktijk heb je al helemaal geen klagen. Met zijn 184 pk en 380 Nm sterke nieuwe viercilinder dieselmotor kan de 0-100 km/h sprint in 8,3 seconden worden afgelegd en een topsnelheid van 222 km/h worden behaald. Heb je nog meer nodig? Feitelijk niet.

Benieuwd naar onze ervaringen met de nieuwe 5-serie Touring? Volgende week publiceren wij de volledige rij-impressie van de nieuwe BMW 5-serie Touring.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk nieuwe BMW 5-serie Touring
Eerste rij-indruk nieuwe BMW 5-serie Touring
Eerste rij-indruk nieuwe BMW 5-serie Touring
Eerste rij-indruk nieuwe BMW 5-serie Touring

Zoeken

Merk- & modeldossiers