Tests

Toyota Auris Hybrid

Eerste rij-indruk Toyota Auris Hybrid

Dé leaseauto van 2010. Een andere conclusie kunnen we niet trekken nadat we de Auris Hybrid deze week twee dagen aan de tand hebben gevoeld in rond de Spaanse metropool Barcelona.

Eerste rij-indruk Toyota Auris Hybrid
Dat Toyota veel van de Auris Hybrid verwacht spreekt voor zich. Het succes van de Prius duurt onverminderd voort en vooral zijn fiscale voordelen spreken aan. Geen wonder ook dat Toyota diezelfde voordelen (geen BPM, geen wegenbelasting en 14% bijtelling) nu ook op gewone modellen wil realiseren. Zeker wie - om wat voor reden ook - geen Prius wil rijden, wordt hiermee alsnog bedient. De Auris is de eerste in een serie van nieuwe hybride’s van Toyota.

CVT
Afgelopen twee dagen hebben we de Auris Hybrid in alle omstandigheden aan de tand kunnen voelen. Van de overvolle wegen in hartje Barcelona tot de snelwegen en rustige buitenwegen in de omgeving van de Spaanse stad. Eén ding valt meteen op, of eigenlijk juist niet, de Auris Hybrid rijdt als elke andere auto in deze klasse. Hij stuurt prima, biedt een goede mix tussen comfort en dynamiek en is van alle gemakken voorzien. Het grote verschil wordt gemaakt door de traploze CVT-automaat die wat afbreuk doet aan de verder dynamische rij-eigenschappen van de auto. Voor de rest merk je eigenlijk alleen maar voordelen, zeker in de portemonnee. En daar komt nog bij dat de Auris dankzij z’n hybrideaandrijving erg stil is. En het verbruik? Dat is vooral in stedelijk gebied een groot voordeel. Tijdens een rit door Barcelona hebben we bijna alleen maar elektrisch gereden. Zelfs na een stuk snelweg en wat bochtige binnenwegen kwamen we rond de 5,0 l/100 km uit. Niet zo zuinig als de fabriek opgeeft (3,8 l/100 km), maar voor een benzineauto nog altijd verrassend goed.

4.000 exemplaren
Toyota verwacht dit jaar in ons land nog 4.000 exemplaren van de Auris Hybrid te verkopen. En dat is veel aangezien de auto pas in augustus bij de dealer staat. Op voorhand zijn er dan ook al bijna duizend exemplaren verkocht. En dat zonder dat de koper er ook maar een meter mee gereden heeft!

Benieuwd?
Ben jij een van die kopers of geïnteresseerd in de aanschaf van een Auris Hybrid? Lees dan dinsdag 1 juni vanaf 16.00 uur onze volledige rij-impressie inclusief alle ins- en outs, maar ook nog een verrassende uitkomst van de vraag die ons gedurende de test met de Auris Hybrid bezig hield; “Waarom eigenlijk nog een Prius?”. Lezen dus!
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Toyota Auris Hybrid
Eerste rij-indruk Toyota Auris Hybrid

Zoeken

Merk- & modeldossiers