Overige

Dit zijn de 11 gaafste concept-racers in Gran Turismo

Automerken zoeken continu naar nieuwe manieren om consumenten voor zich te winnen. Het was dan ook wachten op het eerste automerk dat in de wereldwijd actieve virtuele racewereld een gat in de markt zag om marketing te bedrijven. En wat tamelijk onschuldig begon met de GTbyCitroën is intussen uitgeroeid tot een ware wildgroei aan spectaculaire conceptracers voor de racegame Gran Turimo (voor de Playstation). Dit zijn de 11 gaafste tot nu toe.

GTbyCitroën

GTbyCitroën

Zie hier, de stamvader van alle onderstaande. Pixel voor pixel opgebouwd voor het 5e deel van de franchise. Zijn lage postuur en onheilspellende carrosserie tikken punten aan op het is-de-auto-bruut-controlelijstje. We missen enkel de kleur zwart voor het complete plaatje. Lees meer »

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo

Maak kennis met de über-GTI. Volkomen radicaal en een design om je lippen bij af te likken. Deze Volkswagen knalt je ronde na ronde over het circuit met de wind in je haren. Euhm, helm. Lees meer »

Aston Martin DP-100 Vision GT

Aston Martin DP-100 Vision GT

Altijd al gedroomd van de superexclusieve, miljoenenkostende One-77? Ontmoet dan eens zijn digitale broer. Een bak vol vermogen en een uiterlijk die op posters boven menig jongensbed gehangen kan worden. Lees meer »

Nissan Gran Turismo Vision Concept

Nissan Gran Turismo Vision Concept

Nissans inzending voor de racegame is net wat specialer. Het is een voorproefje van de opvolger van Godzilla, de GT-R. Hij zou zomaar wat styling-elementen kunnen overnemen. Futuristisch is het enige woord hoe we de Japanner kunnen omschrijven. Lees meer »

Red Bull X1 2010

Red Bull X1 2010

Een waar unicum. Enkel te rijden in Gran Turismo door de samenwerking tussen de ontwikkelaars en RedBull Racing. De ventilator achteraan is een oude verbannen Formule 1 techniek die een grote hoeveelheid downforce genereert. Wie ermee heeft gereden weet dat hij snel is, buitenaards snel.

Mercedes-Benz AMG Vision GT

Mercedes-Benz AMG Vision GT

De vloeiende lijnen van AMG's inzending prikkelen de zenuwen in je ogen. Wat een beauty. Samen met de brullende klank die we van AMG gewend zijn is het niet moeilijk te begrijpen dat hij daadwerkelijk te kopen is. Mits je een donor meebrengt in de vorm van een SLS GT. Lees meer »

Subaru Viziv Vision Gran Turismo

Subaru Viziv Vision Gran Turismo

Spoileralert! De Viziv is het equivalent van stilte voor de storm. Stil, omdat elektromotoren samenwerken met de kenmerkende boxermotor. Hét concept voor de kleine maar intensieve schare fans van het Japanse merk. Lees meer »

BMW Vision Gran Turismo

BMW Vision Gran Turismo

We hebben eigenlijk weinig te zeggen over de BMW. Meteen bouwen! Het lijkt alsof BMW een M4 en M235i Racing in de blender heeft gestopt. De smoothie is daarna nog doorgeroerd met een vleugje DTM-styling. Wat krijg je dan? Zie hier, perfectie. Lees meer »

Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo

Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo

De Mitsubishi zijn naam is net zo groot als zijn achtervleugel. Deze pixel vormige opvolger van de Evo is in de krachtsoep gevallen en groeide een snor boven zijn lip. Helaas krijgen de Japanners hun echte hybrides niet naar deze pk cijfers... Lees meer »

Toyota FT-1 Vision Gran Turismo

Toyota FT-1 Vision Gran Turismo

De bloedmooie Toyota FT-1 is gelukkig vereeuwigd in Gran Turismo 6. Maar dan als hardcore volbloed racer. Als spirituele opvolger van de Supra zien wij toekomstplannen voor dit model. Nu is het wachten totdat Toyota op dezelfde golflengte zit. Is het geen plaatje? Lees meer »

Chaparral 2X Vision GT

Chaparral 2X Vision GT

Dat virtueel écht alles kan toont Chaparral met een systeem dat aan de hand van lasers schokgolven produceert. Hiermee stuwt hij de auto vooruit. Misschien hebben ze iets te veel science-fiction gekeken. Want het uiterlijk doet ons ook erg 2029 aan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken