Tuning & styling

Aston Martin voor het circuit: LMV/R

Aston Martin voor het circuit: LMV/R

Als eigenaar van een Aston Martin V8 Vantage heb je weinig te klagen. Maar mocht je toch nog op zoek zijn naar een iets exclusiever voorkomen dan weet een Amerikaanse tuner raad met je wensen. Zie hier de Aston Martin LMV/R.

De getunende Aston Martin is speciaal ontwikkeld voor circuitgebruik en moet gezien worden als concurrent van Ferrari Scuderia versies en de Superleggera lijn die Lamborghini verkoopt. Van deze modellen worden er echter honderden verkocht en van de door Elite Carbon vervaardigde Aston Martin zullen er slechts dertig gemaakt worden. LMV/R staat overigens voor Le Mans Vantage Racer.

Nieuwe V8 Vantage
Alle LMV/R’s worden gebouwd in Florida en verkocht via een Amerikaanse dealer. De klant besteld via het bedrijf een nieuwe V8 Vantage die vervolgens totaal omgebouwd wordt door Elite Carbon. De klant kan er ook voor kiezen haar eigen auto aan te leveren. De exterieurkleuren kunnen net als de interieurkleuren exact naar de wens van de klant gemaakt worden. Het echte verschil van de LMV/R zit hem de aangepaste carrosserie. De sportauto is namelijk helemaal ‘vol gehangen’ met carbonvezel onderdelen. Elite Carbon verving de voorbumper, frontsplitter, motorkap, zijskirts, kofferklep en achterbumper. Daarnaast zijn er ook diverse details van carbon in het interieur aangebracht.

Verbeterd onderstel

Naast de optische aanpassingen heeft Elite Carbon ook onderhuids het één en ander gewijzigd. Voorbeeld hiervan zijn de verlaagde vering die de 20 inch matzwarte wielen op hun plaats houden en de grote remmen. Ook een sportuitlaat met andere vormgeving wordt gemonteerd. Beiden moeten de rijgedrag verbeteren. De Aston Martin LMV/R is te bestellen voor $ 173.000,- . Voor deze prijs moet je nog wel je eigen Aston Martin naar Amerika verschepen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin voor het circuit: LMV/R
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers