Tuning & styling

Gemballa presenteert 700 pk sterke Porsche Panamera in Essen

Gemballa presenteert 700 pk sterke Porsche Panamera in Essen

De Essen Motor Show staat weer op het programma en dus is het tijd voor de bekende tuningsfirma’s om hun kunsten te vertonen. Gemballa neemt deze 700 pk sterke Porsche Panamera GTP 700 mee.

Verrassend genoeg gebruikt Gemballa de Panamera Turbo van voor zijn facelift als basis voor dit pk-monster. Het blok dat in het model dienst doet als aanjager is de 4.8 liter achtcilinder met dubbele turbo en levert standaard 520 pk. Daarmee is de bekende sprint al in 4,1 seconden volmaakt, maar de heren van Gemballa hebben meer in petto.

Turbo S
Na de krachtkuur van Gemballa ontwikkelt de Panamera namelijk een machtige 700 pk, maar liefst 130 pk meer dan de Porsche Panamera Turbo S die een aantal weken terug officieel werd gepresenteerd. Wij schatten zo in dat deze GTP 700 daarmee zo maar eens om en nabij drie tellen naar de honderd kan spurten. Het exterieur van de GTP 700 lijkt met uitzondering van zijn fors bemeten velgen en de bestickering overigens ongemoeid gelaten.

Record
Volgens zijn makers heeft deze Panamera reeds een snelheidsrecord op zak, gevestigd op de Italiaanse Nardo-racebaan. Welk record dat is wil de tuner echter nog niet kwijt. Daar zal zijn onthulling op de Essen Motor Show, die van 30 november tot 8 december gehouden wordt, ongetwijfeld meer duidelijkheid over scheppen.Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gemballa presenteert 700 pk sterke Porsche Panamera in Essen
Redactie
Door Redactie

Zoeken