Spyshots

BMW M5 in actie op de Ring

BMW M5 in actie op de Ring

De laatste keer dat we de volgende generatie M5 tegenkwamen reed hij volledig gecamoufleerd zijn rondjes in de kou. Nu heeft het BMW testteam het hoge noorden verlaten en is men afgereisd naar de Nürburgring.

De nieuwe BMW 5-serie heeft van zichzelf al een krachtige vormgeving, maar daar zal de M-uitmonstering nog een flink schep bovenop doen. Hoewel de essentiële onderdelen van de Duitser nog gecamoufleerd zijn zijn de aanpassingen al redelijk zichtbaar. Een hogere motorkap, een agressievere voorbumper en tot slot een andere achterbumper met plaats voor vier vuistdikke uitlaten. Ook zal de M5 voorzien worden van een grille op de voorste spatborden en een kleine achterspoiler.

Onthulling eind 2010?
Welke krachtbron er exact in de motorsteunen van de nieuwe M5 hangt is nog steeds onduidelijk. Vermoedelijk zal BMW gebruik gaan maken van een licht aangepaste 4.4 liter V8 TwinPower Turbomotor die ook dienst doet in de X5/X6 M. Het blijft echter gissen totdat BMW het topmodel bekend maakt. Dit zal vermoedelijk plaatsvinden tijdens de Autosalon van Parijs die begin oktober haar deuren opent.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M5 in actie op de Ring
BMW M5 in actie op de Ring
BMW M5 in actie op de Ring
BMW M5 in actie op de Ring
Redactie
Door Redactie

Zoeken