Spyshots

Audi A7

Audi A7 nadert productierijp stadium

Dit najaar staat bij Audi de A7 in de showrooms. Maar voordat het zover is moeten de ingenieurs de puntjes nog op de ´i´ zetten. Tot dusver heeft men dat in het diepste geheim gedaan. Daar lijkt nu enigzins verandering in te komen.

Audi A7 nadert productierijp stadium
Iets meer dan een jaar geleden dook de Audi A7 voor het eerst op. Een zwaar gecamoufleerd prototype reed een aantal ronden over een bevroren meer in Zweden en wij hadden het geluk een aantal spyshots te kunnen schieten. Niet lang daarna maakte Audi de komst van de A7 zelf wereldkundig door in Detroit een conceptcar te presenteren onder de naam Audi Sportback Concept. Dat het model overduidelijk een voorbode is van de A7 staat buiten twijfel. En Audi kennende zal het productiemodel slechts qua details afwijken van de conceptcar. In hoeverre dat exact het geval is blijft helaas nog moeilijk te raden. De nieuwe camouflage die Audi tegenwoordigt toepast verbloemt alle details.

Vierdeurs coupé
Voor wie het geheugen even niet meer fris is: de A7 wordt gepositioneerd tussen de A6 en de A8 en zal als een sportieve vierdeurs coupé in de markt worden gezet. Het model beschikt over een grote achterklep waardoor deze praktischer is dan de A8. Als grootste concurrent wordt uiteraard de Mercedes CLS gezien. En laat dat model zich op dit moment toevallig ook in zijn afrondende testfase bevinden. Daarnaast zal Audi met de S7 de aanval openen op auto´s als de Porsche Panamera en in zekere zin ook de Aston Martin Rapide.

Motorengamma
Gezien de positionering van de Audi A7 kunnen we rekenen op krachtige benzine- en dieselmotoren afkomstig uit de nieuwe A8. Het gamma zal onder meer bestaan uit de 3.0 TDI V6 (250 pk / 550 Nm), 4.2 V8 FSI (372 pk / 445 Nm) en de 4.2 V8 TDI (350 pk / 800 Nm). Een zescilinder benzinemotor zal vermoedelijk het gamma eveneens komen versterken. Voor de S7 en eventuele RS7 is het momenteel gissen. Die laatste wordt vermoedelijk aangedreven door een twin-turbo V10 terwijl de S7 het waarschijnlijk met een V8 moet stellen.

Najaar 2010 bij de dealers
Binnen afzienbare tijd zal Audi het productiemodel van de A7 onthullen. Tot die tijd moeten we het stellen met deze spyshots en foto´s van de Sportback Concept. Dit najaar staat de A7 bij de dealers. De prijzen zullen vermoedelijk beginnen rond de 80.000 euro.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A7 nadert productierijp stadium
Audi A7 nadert productierijp stadium
Audi A7 nadert productierijp stadium
Audi A7 nadert productierijp stadium

Zoeken

Merk- & modeldossiers