Spyshots

Allereerste spyshots nieuwe BMW X3

Allereerste spyshots nieuwe BMW X3

Dit zijn de allereerste spyshots van de gloednieuwe BMW X3. De SUV van het Duitse merk moet de concurrentie aangaan met de Mercedes GLK en Audi Q5 en dat zal niet gemakkelijk zijn.

De BMW X3 heeft het in zijn beginperiode niet gemakkelijk gehad. Het model werd onder de gewilde X5 gepositioneerd en moest mensen uit een 5-serie lokken. Maar lang niet iedereen was gecharmeerd van het vele grijze plastic op de carrosserie. Daaraan bijdragend was het interieur, deze was namelijk niet op het gewenste niveau van veel klanten. Het materiaalgebruik van het dashboard was met name het punt van kritiek. De gefacelifte versie die BMW in de zomer van 2006 presenteerde nam veel van deze kritiekpunten weg. Het materiaalgebruik was verbeterd en de plastic carrosseriedelen waren grotendeels in kleur gespoten. Nog altijd één van de sterkste punten van de X3 is zijn rijgedrag. Het is een SUV, maar dan wel met zeer sportieve rij-eigenschappen. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe X3 stond een verbetering van het interieur in combinatie met een nog verdere doorontwikkeling van de rij-eigenschappen centraal.

Kleine X5
Er valt nog niet veel te zeggen over het uiterlijk van de X3, bij BMW zijn namelijk erg goed in het camoufleren van haar prototypes. Door de hevige camouflage blijven de meeste vormen van de auto dan ook nog een geheim. Gelukkig kunnen we u al wel vertellen dat de auto niet veel gaat groeien. Qua uiterlijk verwachten we wel meer een verschuiving richting de X5. Een opvallende neus zoals de nieuwe 7-serie die kent zal hoogstwaarschijnlijk ook op de X3 zijn intrede maken.

Productie gezamenlijk met X5 en X6
De productie van de X3 zal verplaatst worden naar Amerika. Hier zal de X3 gebroederlijk naast de X5 en X6 geproduceerd worden. Dit geeft al goed aan dat er vermoedelijk veel onderdelen uitgewisseld gaan worden. De motoren en aandrijving zullen gedeeltelijk overeen komen. Zo wordt de 3.0 liter twin-turbo motor bijvoorbeeld ook leverbaar. Tevens zal er speciaal voor de X3 een kleinere dieselmotor zijn intrede maken in de Spartanburg fabriek. Een 2.0 liter dieselmotor met 204 pk (bekend uit de 123d) moet namelijk de basisdiesel worden.

Hybride
Om met de huidige trend mee te gaan zal de X3 ook als hybride geleverd gaan worden. BMW maakt haast met dit model en zal de hybridevariant vermoedelijk al snel na de marktintroductie presenteren. De hybrideauto zal volgens diverse bronnen gekoppeld worden aan de 204 pk sterke 2.0 liter diesel. Een soortgelijke aandrijving wordt ook op de BMW X5 verwacht. Overigens presenteerde BMW al in 2005 een eerste voorzet voor een X3 Hybride met de BMW X3 EfficientDynamics.

Nog even geduld
De nieuwe BMW X3 zal het niet gemakkelijk krijgen. Was hij de vorige keer nog de enige ‘kleine’ premium SUV in zijn klasse, nu is er sterke concurrentie van de gloednieuwe Mercedes GLK en Audi Q5. Pas in 2010 wordt de nieuwe X3 onthuld waardoor het huidige model het zeer zwaar zal krijgen met de nieuwe concurrenten. Aan de andere kant heeft BMW dan nog wel voldoende tijd om het model tot in detail perfect te maken. De verwachtingen zijn hoog.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Allereerste spyshots nieuwe BMW X3
Allereerste spyshots nieuwe BMW X3
Allereerste spyshots nieuwe BMW X3
Allereerste spyshots nieuwe BMW X3
Redactie
Door Redactie

Zoeken